• Kleineondernemersregeling 2021: Hoe zit dat nou?
  • Kleineondernemersregeling 2021: Hoe zit dat nou?
  • Kleineondernemersregeling 2021: Hoe zit dat nou?
  • Kleineondernemersregeling 2021: Hoe zit dat nou?
  • Kleineondernemersregeling 2021: Hoe zit dat nou?
COVID-19
Kleineondernemersregeling

Naar verwachting zijn er dit jaar door COVID-19 meer ondernemers die een lagere omzet hebben dan andere jaren. Daardoor komen meer ondernemers in aanmerking voor de kleineondernemersregeling (KOR). Dit is een btw-vrijstelling voor ondernemers die structureel een jaaromzet hebben die lager is dan €20.000. Deelname aan de KOR kan in tijden van crisis voordelig zijn voor u.

Verwacht u in de komende jaren een jaaromzet lager dan € 20.000? Kijk dan of de kleineondernemersregeling (KOR) eventueel gunstig voor u is. Met deelname aan de KOR bent u per 1 januari 2021 vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte. Aanmelden voor de KOR kan tot 3 december 2020.

Doet u mee aan de KOR? Dan geldt dat voor een periode van ten minste 3 jaar, of tot uw omzet boven de € 20.000 komt in 1 kalenderjaar. Als u gebruikmaakt van de KOR, dan bent u 3 jaar vrijgesteld van:

  • btw-berekening aan klanten
  • btw-afdracht
  • btw-aangifte

Als u met de omzet boven de € 20.000 komt, moet u direct weer btw in rekening brengen, uw boekhouding aanpassen en btw-aangifte doen.

Let op: De omzet van alleen belastingjaar 2020 is – vooral als deze door corona lager is dan gebruikelijk – geen goed uitgangspunt om direct te kiezen voor de KOR. Bekijk, of laat bekijken, of de KOR in uw situatie passend en gunstig is.

Mocht u nog vragen hebben over de KOR dan kunt u altijd een van onze medewerkers bellen op 0416-337793 of een mail sturen naar info@twanvandewiel.nl. U kunt ons ook bereiken via Whatsapp.

Meer informatie over de KOR vindt u ook op deze TvdW video-uitleg.

 

Marcel

Uw adviseur: Marcel Hoefnagel

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord