• Nieuwsberichten mei 2022
Volg ons ook
op LinkedIN

Hieronder vindt u een selectie van onze nieuwsberichten op LinkedIn.


TvdW bestaat 1 juni 2022 18 jaar! Wat is begonnen als eenmanszaak administratieve begeleiding is uitgegroeid naar een volwaardig administratie- en advieskantoor actief in Waalwijk en verre omstreken, met een brede kennis en interesse.

Lees hier binnenkort meer over de transitie die het kantoor de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, en de ambities voor de toekomst.


De lang verwachte verhoging van de onbelaste reiskostenvergoeding wordt met een jaar versneld. In het coalitieakkoord is aangegeven dat de onbelaste reiskostenvergoeding vanaf 1 januari 2024 in twee stappen wordt verhoogd: van €0,19 naar €0,21 en dan van €0,21 naar €0,23. Nu de verhoging met een jaar versnelt, gaat het dus om €0,21 per 1 januari 2023 en €0,23 per 1 januari 2024.


De ministerraad heeft ingestemd met de Voorjaarsnota. Het betekent een forse lastenverhoging voor bedrijven. De 2 belangrijkste verhogingen lichten wij onder toe:

1. De schijfgrens in de vennootschapsbelasting wordt verlaagd van € 395.000 naar € 200.000 vanaf 2023. Hierdoor betalen bedrijven eerder het hoge tarief van 25,8%.

2. Box 2: twee schijven 26% en 29,5% per 2024. Introductie van twee schijven in box 2 met een basistarief van 26% voor de eerste € 67.000 aan inkomsten per persoon en een tarief van 29,5% voor het meerdere.


Voor een klant zijn wij nog steeds op zoek naar een AFAS specialist.

Als AFAS Consultant help en adviseer je onze klant in het gebruik van AFAS. Jouw toegevoegde waarde ligt bij het creëren van een optimale inrichting van het systeem, het functioneel beheer van de omgeving en je geeft antwoorden op praktische vragen.

Je bent intrinsiek gemotiveerd om onze klant écht vooruit te helpen en bent de steun en toeverlaat voor de klant, waarbij je zorgdraagt voor een zo efficiënt mogelijk werkproces. Dan is deze functie echt iets voor jou!

Uren in overleg. Interesse? Stuur dan een mail met motivatie en CV naar info@twanvandewiel.nl.


Vanaf 28 mei 2022 gelden strengere regels voor webwinkels en online platforms, die de klant moeten beschermen. Het moet duidelijk zijn wat u online verkoopt, wat de prijs is en welke leveringstermijn van toepassing is.

De Kamer van Koophandel (KVK) heeft een online checklist beschikbaar gesteld, waar u kunt controleren aan welke wetten en regels de online uw onderneming moet voldoen.

Vanaf 28 mei 2022 voert de EU voor alle lidstaten nieuwe regels voor online verkoop in. Door deze regels kunnen consumenten veiliger online kopen in het buitenland.

Meer weten: https://lnkd.in/ez7nSnDk


De belastingdienst verstuurt deze week de naheffingsaanslagen voor de BTW die niet (tijdig) afgedragen is over het 1e kwartaal of maart 2022. Let op dat deze omzetbelasting niet onder het bijzonder uitstel valt. Belastingen dienen vanaf 1 april 2022 weer tijdig voldaan te worden.


Wist u dat Anouk en haar TvdW-collega’s ook naar u toekomen?

Onze TvdW administrateur is inzetbaar als vakbekwame interim administrateur of parttime controller. Naast het bijhouden van de administratieve zaken kan hij/zij ook zorgen voor alle overige formaliteiten, het tijdig aanleveren van de juiste tussentijdse cijfers en het onderhouden van het contact met de bank of andere instellingen.

TvdW Interim samengevat:
-Bijspringen bij ziekte of vervanging
-Jarenlange ervaring met administraties bij diverse bedrijven
-Vaste maandelijkse kosten
-Gegarandeerde betrokkenheid
-Besparing op uw jaarlijkse kosten

Meer weten? Neem dan contact met ons op: bel of app 0416-337793, of mail info@twanvandewiel.nl.


Het minimumloon stijgt per 1 juli 2022 met 1,8%.

Werknemers van 21 jaar en ouder met een fulltime dienstverband hebben dan recht op minimaal bruto € 1.756,20 per maand, € 405,30 per week en € 81,06 per dag.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord