• Bas en Marc Smits – Smits IJzerhandel/Probin, Kaatsheuvel
Familiebedrijf
bouwt stevig door

Al heel wat jaren, sinds eind jaren 50, runt de familie Smits het bedrijf Probin, wat staat voor Professionals voor Bouw en Industrie. Vader Smits richtte destijds het zelfstandige familiebedrijf op en heeft dit tot 1990 gerund. Daarna zijn Bas en Marc Smits in het bedrijf gekomen en tot op de dag van vandaag werken zij er met veel enthousiasme. Wat ooit begon als een klein winkeltje in Sprang-Capelle is nu een flinke vestiging aan de Schotsestraat in Kaatsheuvel.

Hoewel Probin voorheen ook de particuliere verkoop verzorgde, richten zij zich tegenwoordig alleen nog op de groothandel, waar het hart van deze ondernemers ook het meest ligt. Bas vertelt: “Wat je bij collega-ondernemers steeds minder ziet, maar waar wij ons juist door onderscheiden, is de breedte en diepte van ons zeer uitgebreide assortiment. In de bouw gaat nogal eens wat mis met bestellingen, terwijl deze bedrijven hun producten juist snel nodig hebben. Dan komen ze vanzelf bij ons uit, want wij hebben altijd alles op voorraad. Wat we verder enorm belangrijk vinden, is persoonlijk contact met onze klanten. Onze echte aandacht, persoonlijke benadering en gratis bezorging zijn onze sterke punten.”

Probin

Bas en Marc Smits

Hoe is Probin bij Administratie- en Advieskantoor TvdW terecht gekomen? “Eigenlijk via via”, antwoordt Marc. “We waren niet meer tevreden over onze vorige accountant. We kregen onduidelijke, niet-gespecificeerde facturen waar we – op zijn zachtst gezegd – niet blij van werden. Bij TvdW worden de facturen juist heel open en transparant gecommuniceerd. Het voelt fijn dat we bij wijze van spreken van ieder berekend kwartier kunnen zien wat er is gedaan. Zo zie je echt waar je voor betaalt. Dit is voor ons een absoluut pluspunt.”

Over wat hen nog meer aanspreekt in de samenwerking met TvdW, zijn Bas en Marc het snel eens: “We voelen ons vooral erg thuis bij dit kantoor. De sfeer is prettig en gemoedelijk, de medewerkers zijn enorm betrokken. De persoonlijke benadering die wij zo belangrijk vinden richting onze klanten, ervaren we hier precies zo. In het begin wisten de medewerkers vanzelfsprekend nog niet zo veel van onze branche, maar ze hebben zich hier enorm in verdiept en hebben de markt zo echt leren kennen.”

Wat besteden jullie precies uit aan TvdW? Bas legt uit: “Het voorbereidende werk wordt door onze eigen medewerkers gedaan, maar verder laten we alles aan Twan en zijn medewerkers over. Mochten zij ergens niet voldoende kennis van hebben, dan hebben zij onze toestemming om hiervoor iemand anders in te schakelen. Wij vertrouwen TvdW hierin volledig. En het scheelt ons vooral een heleboel tijd. Iedere maand krijgen we rapportages via Twan. Dit functioneert voor ons als een soort mini-jaarverslag: we zien direct hoe we ervoor staan en kunnen daar direct op anticiperen. Als er een duidelijke verandering in de maandoverzichten zit, geeft een medewerker van TvdW ons direct een seintje zodat we kunnen achterhalen waar deze verandering door wordt veroorzaakt.”

Tot slot: zouden jullie Administratie- en Advieskantoor TvdW aanbevelen? En zo ja, waarom? Hierover hoeven Bas en Marc niet lang na te denken: “Absoluut! Ik ken maar weinig kantoren met wie de communicatie zo goed is en door wie afspraken zo keurig worden nagekomen. Mail en telefoon worden snel beantwoord, hun kennis is heel ruim en we worden ook nog eens op de hoogte gehouden over veranderingen in de wet en dat soort dingen. Zo’n goede band als wij met dit kantoor hebben, dat gunnen we anderen ook. Dus we raden hen zeker aan!”

ProbinOmgekeerd zijn wij natuurlijk ook heel blij met een klant als Probin. Bedankt voor de mooie complimenten en de fijne samenwerking!

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord