• Hendrik van Weelden – NewsH
  • Hendrik van Weelden – NewsH
  • Hendrik van Weelden – NewsH
De spotlight
op NewsH
NewsH

Hendrik van Weelden

Vandaag praten we bij met Hendrik van Weelden van NewsH. Hij vertelt over zijn boeiende werk en de samenwerking met TvdW. Om te beginnen: de start van zijn eigen bedrijf, inmiddels al weer ruim 20 jaar geleden.

“Het was voor mij al vrij snel duidelijk dat ik voor mezelf wilde beginnen. Na tweeënhalf jaar heen en weer pendelen naar de redactie van Hart van Nederland in Amsterdam vond ik het in 1996 tijd voor de grote stap. Samen met een cameraman uit Roosendaal ging ik aan de slag als freelanceverslaggever voor onder andere Omroep Brabant en Hart van Nederland. Al snel breidden mijn taken zich ook uit met camerawerk, zodat we samen nog breder inzetbaar waren. Tien jaar lang hebben we samen verslag gedaan van branden, ongelukken, verjaardagen, BN’ers, evenementen, politiek en allerlei andere interessante gebeurtenissen. Dit deden we vooral in de regio Brabant en Zeeland, inclusief het weerbericht van Piet – ‘Oant Moarn!’ – Paulusma.”

We vragen Hendrik hoe en wanneer hij bij Administratie- en Advieskantoor TvdW is terechtgekomen.
“Destijds deed een vrij groot accountantskantoor in Roosendaal onze administratie”, vertelt Hendrik. “Maar toen mijn collega en ik op een gegeven moment onze eigen weg gingen – in goede harmonie overigens, we werken nog steeds regelmatig samen – wilde ik toch graag meer controle over mijn cijfers en mijn boekhouding. Dit kon perfect met de online-boekhoudmogelijkheden die Twan biedt. Eerst werkte ik met Davilex en tegenwoordig met I-Muis. Inmiddels werkt NewsH al sinds oktober 2006 samen met TvdW.”

Wat heeft NewsH sindsdien voor ontwikkelingen doorgemaakt? En hoe heeft TvdW hierbij kunnen helpen? “NewsH werd steeds groter, waardoor ik het camerawerk na verloop van tijd niet meer in mijn eentje aankon. Ik heb inmiddels zelf vier complete, professionele camerasets en werk met diverse, heel flexibele freelancers. Voor Omroep Brabant, Hart van Nederland en Al Jazeera English reizen we bijna dagelijks de hele provincie, heel Nederland en zelfs de hele wereld over om het dagelijkse (wereld)nieuws te filmen.

En hoe is je samenwerking met TvdW tegenwoordig? “Prima”, antwoordt Hendrik volmondig. “Ik spar regelmatig met Twan over nieuwe ideeën, plannen of ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan: wel of geen personeel aannemen, hoe ga ik mijn pensioen regelen, mijn hypotheek of een nieuw op te richten onderneming. Heel fijn om hierover te kunnen brainstormen! Vanaf begin 2006 houd ik mijn boekhouding zelf bij: de inkoop, verkoop, mijn bankafschriften, bonnetjes, enzovoort. Hier ben ik iedere maand ongeveer twee dagen mee bezig. En volgens Twan doe ik dat goed! Wat hij daarnaast voor mij verzorgt, zijn mijn jaarcijfers, de btw-aangifte ieder kwartaal en daarnaast ook de loonadministratie voor NewsH.

Tot slot, wat waardeert Hendrik vooral in de manier van werken bij TvdW? “Dat ik bij vragen of administratieve problemen altijd bij hen terecht kan. Of het nu per mail, telefonisch of op kantoor NewsHis. Ook vind ik dat ze alles altijd duidelijk uitleggen. En nog een pluspunt: als het nodig is, kunnen ze ook online meekijken om mijn cijfers weer kloppend te krijgen. Zelfs als ik mijn boekhouding op zondag doe en ergens op vastloop, krijg ik meteen een mail terug van Twan. Maar of dat nu wel zo’n goede zaak is …?”, besluit Hendrik lachend.

Het laatste punt is inderdaad discutabel 🙂 maar bewijst in ieder geval Twan’s betrokkenheid bij zijn klanten. We wensen Hendrik veel succes bij het mooie werk dat hij doet en blijven hem graag bijstaan op administratief gebied.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord