• Pieter en José Leeuwestein – Scheepvaartonderneming Esperanto, Dordrecht
Na stormachtige jaren
nog steeds op koers

Pieter en José Leeuwestein kochten op 20-jarige leeftijd hun eerste schip. Waar andere mensen van die leeftijd vaak nog geen idee hebben over hun toekomstplannen, was het voor Pieter en José al heel snel duidelijk. Zij komen beiden uit een scheepvaartfamilie en droomden ervan om een eigen schip te hebben. Vanuit die droom is V.O.F Scheepvaartonderneming Esperanto ontstaan.

José vertelt: “Pieter en ik werken dag en nacht samen in onze onderneming. De economische crisis was voor ons best een lastige periode, maar met hard werken zijn we hier toch goed doorheen gekomen. We hopen dat de ontwikkelingen voor de toekomst positief zullen uitpakken voor de scheepvaart.”

Zijn jullie al lang klant van Administratie- en Advieskantoor TvdW? En hoe zijn jullie bij dit kantoor terechtgekomen? “Wij zijn al klant vanaf het begin, toen Twan zijn bedrijf nog letterlijk vanuit zijn kamer runde. Mijn zusje tipte ons over Twan en van de overstap naar zijn kantoor hebben we nooit spijt gehad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even twijfelde of hij voldoende kennis van onze branche zou hebben, maar dit bleek in de praktijk geen enkel probleem. Voorheen werd onze administratie verzorgd door een kantoor dat gespecialiseerd is in scheepvaartondernemingen. Hun kennis van de branche is dan misschien wel ruimer, maar verder vonden wij dat kantoor veel te grootschalig en onpersoonlijk.”

Wat spreekt jullie vooral aan in de samenwerking met TvdW? “De kleinschaligheid”, antwoordt Pieter. “Ze zijn altijd goed bereikbaar en zijn, net als wij, erg gericht op een goed klantcontact. Ze weten veel van ons, waardoor we ons verhaal niet steeds opnieuw hoeven doen. José vult aan: “Ook vind ik het heel fijn dat we zo goed op de hoogte worden gehouden van alles. We krijgen tussentijds inzicht in onze cijfers en ze adviseren ons waar nodig. Daar zijn we erg tevreden over.”

Is er volgens Pieter en José veel veranderd in de werkwijze bij Twan van de Wiel in de afgelopen 12,5 jaar? “Eigenlijk alleen in positieve zin. Door de digitalisering zijn sommige dingen makkelijker geworden. En we vinden dat het team met fijne mensen is uitgebreid. Maar verder is de manier van werken gelukkig nog als vanouds: het persoonlijke contact en de betrokkenheid, twee factoren die wij erg belangrijk vinden, zijn gelukkig net zo gebleven als in de beginjaren. Iets wat goed is, moet je ook niet veranderen. Wat ons betreft zetten we onze fijne samenwerking nog jaren voort!”

Wat ons betreft ook, Pieter en José. We wensen jullie veel succes en een mooie toekomst met Esperanto!

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord