• 5 tips voor een oplossing bij geldzorgen als ondernemer
  • 5 tips voor een oplossing bij geldzorgen als ondernemer
  • 5 tips voor een oplossing bij geldzorgen als ondernemer
Tvdw
01-02-2024

Geldproblemen binnen je bedrijf kunnen zorgen voor veel slapeloze nachten en een hoop stress. Als deze te lang aanhouden, moet je soms vervelende keuzes maken, bijvoorbeeld het ontslaan van je personeel. Uiteindelijk ligt zelfs een faillissement op de loer. Dat wil je het liefst allemaal voorkomen, maar hoe werk je al deze geldproblemen weg? Het kan een bodemloze put lijken, maar TvdW denkt met je mee en deelt op basis van een stappenplan van de Belastingdienst de 5 belangrijkste tips bij geldzorgen als ondernemer met je. We geven je meteen aan het begin al een tip cadeau: onderneem zo snel mogelijk actie om je geldproblemen op te lossen!

 

Tip 1: Kijk naar de aard van geldzorgen als ondernemer

Bekijk eerst waar de geldzorgen zijn ontstaan. Zijn deze zorgen nog een nasleep van de coronacrisis en heb je moeite om de betalingsregeling in verband met corona af te betalen? Dan kun je een versoepeling van deze betalingsregeling aanvragen. Een veel aangeboden oplossing is een betaalpauze van bijvoorbeeld zes maanden. Zo kun je je andere financiën op orde krijgen en weer een buffer opbouwen, om vervolgens je schuld verder af te lossen.

 

Zijn je geldzorgen ontstaan door de nieuwe belastingverplichtingen sinds 1 oktober 2022 door bijzondere omstandigheden? Ook dan kun je het beste contact opnemen met de Belastingdienst. Zij zoeken dan samen met jou uit of je in deze Betalingsregeling in verband met corona kan blijven.

 

Heb je andere geldzorgen die niets met de coronacrisis te maken hebben? Dan zijn de volgende zes tips mogelijk een optie voor jou.

 

Tip 2: Breng je schulden in kaart

Inzicht is vaak een belangrijke stap naar het vinden van de juiste oplossing. Ga daarom eens goed zitten om naar je financiën te kijken en leg alles bij elkaar. Hoe werken de geldstromen binnen jouw bedrijf? Komt er genoeg binnen om de uitgaven te kunnen betalen? Wat zijn de grootste kostenposten? Dit kan al helpen om je een stapje in de juiste richting te helpen.

 

Vind je het lastig om dit overzicht alleen te creëren? Dan kan een boekhouder je hierbij helpen. TvdW kijkt graag met je mee. Zo hebben we een speciale dienst die je helpt om je bedrijf financieel weer helemaal op weg te helpen: Financial Fitness.

 

Tip 3: Check Geldfit Zakelijk

Op geldfit.nl vind je extra tips om weer grip te krijgen op je financiën. Zo kun je een (anonieme) test invullen om te zien welke stappen jij het beste kunt zetten om je financiële situatie weer onder controle te krijgen. Ook lees je ervaringen van andere ondernemers, waar je mogelijk inspiratie uit op kunt doen om toch juist door te zetten. Je vindt de website van Geldfit Zakelijk via deze link.

 

Tip 4: Schuldhulp bij gemeente

Als ondernemer kun je aanspraak maken op schuldhulp binnen je gemeente. Deze hulp is volledig gratis. Je komt dan in contact met adviseurs die je helpen om jouw financiële situatie in kaart te brengen. Zo leggen zij bloot waar de geldzorgen vandaan komen en is het makkelijker om te kijken wat voor oplossingen er moeten komen.

 

Tip 5: Zwaar Weer-loket van KVK

Ook bij de KVK (Kamer van Koophandel) staan experts voor je klaar die je kunnen helpen met al je vragen. Heb je bijvoorbeeld moeite met het terugbetalen van schulden? Of zie je je inkomsten hard teruglopen, waardoor je in de toekomst je uitgaven niet meer kunt betalen? Met dit soort – en nog veel meer- vragen kun je terecht bij het Zwaar Weer loket.

 

De experts bij het Zwaar Weer loket gaan vervolgens met je in gesprek. Ze luisteren naar je verhaal, analyseren het probleem en geven je meteen advies, plus de eerste vervolgstappen. Dat doen ze volledig vrijblijvend en je bent volledig anoniem als je dat wilt. Via deze link kun je het Zwaar Weer loket online terugvinden.

 

Dat waren onze vijf tips die je bij geldzorgen als ondernemer weer vooruit kunnen helpen. Wil je meer weten of heb je hier meer hulp bij nodig? TvdW denkt met je mee, dus neem gerust eens contact met ons op!

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×