• Power BI
  • Power BI
  • Power BI
realtime inzichtelijk

Heb je soms moeite met het maken van goed onderbouwde beslissingen voor je bedrijfsvoering? Of wil je real time de belangrijkste kengetallen van jouw organisatie zien? Stuur je liever tussentijds bij, in plaats van achteraf te hoeven corrigeren? Dan is Power BI de perfecte oplossing!

 

Wat is Power BI?

Power BI is de “Business Intelligence-tool” van Microsoft. Met Power Bi kun je gegevens makkelijk inzichtelijk maken en weer laten geven op elk device. Wat dit precies inhoudt? De tool biedt alle mogelijkheden voor het analyseren en presenteren van informatie en in jouw geval de administratie. Hierbij staat visualisatie voorop: de tool maakt het een fluitje van een cent om cijfers inzichtelijk te krijgen voor jou als ondernemer. Met die cijfers weet je dus precies hoe je bedrijf er nu voor staat en welke handelingen nodig zijn om de positie van je bedrijf nog verder te verstevigen.

Waarom een Business Intelligence-tool?

De “traditionele boekhouder” gebruikt de jaarrekening om je cijfers te vergelijken. Deze jaarcijfers zijn echter al wat ouder. Dankzij een business intelligence-tool, zoals Power BI, kun je alle gegevens rondom je bedrijf real time weer laten geven. Zo ben je niet langer reactief, maar juist proactief bezig met je bedrijfsvoering. Zo zie je kansen of bedreigingen voor je bedrijf sneller en kun je hier dus ook beter op inspelen.

Naast de handige real-time functies heeft Power BI ook nog eens ruim 100 verschillende, ingebouwde koppelingen voor allerlei handige databronnen zoals Google Analytics. Daarmee combineer je de data vanuit deze bronnen met de krachtige business intelligence-tool voor het allerbeste inzicht in de huidige cijfers van jouw bedrijf.

We zetten een aantal redenen om te beginnen met Power BI op een rijtje:

 

  1. De business intelligence-tool werkt als een verlengstuk van Excel en is de beste BI-tool voor iedereen die gewend is om met Microsoftproducten te werken.
  2. De Business Intelligence-tool is speciaal gemaakt voor het MKB.
  3. Je hebt geen IT of BI-kennis nodig.
  4. Het is dé tool om een visueel overzicht én inzicht van jouw bedrijfscijfers te maken.
  5. Al je data real time inzichtelijk en deelbaar: op desktop, smartphone of tablet.

 

Power BI: dé krachtige tool van Microsoft om nog meer inzicht te krijgen in jouw cijfers

Geïnteresseerd geworden in de mogelijkheden van Power BI, maar weet je niet goed hoe je moet starten? Geen zorgen, wij van TvdW helpen je graag op weg. Door samen met TvdW aan de gang te gaan met Power BI, haal je nog meer uit deze tool en jouw onderneming!

 

Welke mogelijkheden zijn er met TvdW?

Een goed begin is het halve werk. Waarom zou je bijvoorbeeld zelf uren gaan werken aan de samenstelling van je dashboard als TvdW een kant-en-klaar dashboard met jouw wensen kan inrichten? Bij TvdW kun je al je wensen kenbaar maken. In een adviesgesprek kijken we namelijk samen welke cijfers voor jou belangrijk zijn. Op basis van je voorkeuren gaan we samen kijken hoe we een totaal beeld krijgen van jouw onderneming, rekening houdend met de belangrijkste aandachtspunten voor jou. Denk hierbij aan:

"Hoe ziet mijn gerealiseerde brutomarge eruit ten opzichte van de voorgaande maanden?"

"In welke regio maak ik het meeste omzet en in welke regio het minst?"

"Wat is de maandelijkse verhouding tussen mijn personeelskosten en mijn totale kosten?"

Met deze voorbeelden krijg je al een beeld van alle zaken waar je als ondernemer tussentijds kunt bijsturen om zo het maximale uit je bedrijf te halen. Verder biedt Power BI de mogelijkheid om verschillende projecten overzichtelijk in kaart te brengen. Zo zie je in één oogopslag welke kosten en baten aan welk project verbonden zijn.

 

Wat zijn de voordelen van een dashboard?

Power BI is dus bij uitstek geschikt om allerlei soorten cijfers overzichtelijk in beeld te brengen. Power BI maakt hiervoor gebruik van de data uit je administratie. Door deze data vervolgens overzichtelijk te presenteren, weet je als ondernemer meteen wat er speelt binnen je organisatie. Bovendien kun je ook sneller bijsturen bij kansen of bedreigingen omdat Power BI is gebaseerd op je real-time administratie. Ook kan je als ondernemer verschillende cijfers met elkaar vergelijken, om te kijken hoeveel impact recente ontwikkelingen hebben op de cijfers van je onderneming.

 

Wat hebben we nodig voor een dashboard?

Om Power BI te gebruiken in samenwerking met TvdW heb je een iMuis administratie nodig die aangesloten is op de TvdW server. Op deze manier kunnen we je administratie koppelen aan je Power BI dashboard en hebben we real time gegevens van jouw onderneming. Daarnaast heb je een eigen Power BI account nodig om toegang te krijgen tot je dashboard. Heb je nog geen PowerBI account? Dan vraag je die gemakkelijk via TvdW aan!

 

TvdW ontwikkelt met je mee!

Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×