• Power BI
  • Power BI
  • Power BI
realtime inzichtelijk

Heeft u moeite met het maken van onderbouwde beslissingen voor uw bedrijfsvoering? Wilt u real time de belangrijkste kengetallen van uw organisatie zien? Stuurt u liever tussentijds bij, in plaats van achteraf? Dan is Power BI de oplossing!

Wat is Power BI?

Power BI is een “Business Intelligence-tool” van Microsoft om gegevens makkelijk inzichtelijk te maken en weer te geven op iedere device. Wat wil dit zeggen? De tool biedt alle mogelijkheden voor het analyseren en presenteren van informatie en in uw geval de administratie. Hierbij staat visualisatie voorop om de cijfers inzichtelijk te maken voor u als ondernemer.

Waarom een Business Intelligence-tool?

De “traditionele boekhouder” gebruikt de jaarrekening om uw cijfers te vergelijken. Door gebruik te maken van de jaarrekening bent u reactief bezig. Met de business intelligence-tool kunt u uw gegevens real time laten weergeven. Het voordeel hiervan is dat u proactief bezig kan zijn met uw bedrijfsvoering, daardoor ziet u mogelijke kansen/bedreigingen eerder en kunt u hier sneller op inspelen. Daarnaast heeft Power BI meer dan 100 ingebouwde koppelingen voor verschillende databronnen met onder andere Google Analytics. Een aantal redenen om te starten met Power BI:

  1. De business intelligence-tool werkt als een verlengstuk van Excel en is de beste BI-tool voor iedereen die gewend is om met Microsoftproducten te werken.
  2. Het is een Business Intelligence-tool gemaakt voor het MKB.
  3. U heeft geen IT of BI-kennis nodig.
  4. Het is dé tool om een visueel overzicht én inzicht van uw bedrijfscijfers te maken.
  5. Al uw data real time inzichtelijk en deelbaar: op desktop, smartphone of tablet.

 

Geïnteresseerd geworden in de mogelijkheden van Power BI, maar weet u niet goed hoe u moet starten? Geen zorgen, wij van TvdW helpen u graag op weg. Door samen met TvdW aan de gang te gaan met Power BI, haalt u nog meer uit deze tool en uw onderneming!

Welke mogelijkheden zijn er met TvdW?

Een goed begin is het halve werk, waarom zou u zelf uren gaan werken aan de samenstelling van uw dashboard als TvdW een kant-en-klaar dashboard met uw wensen kan inrichten? Bij TvdW heeft u de mogelijkheid om uw wensen kenbaar te maken. In een adviesgesprek gaan we samen kijken welke cijfers voor u belangrijk zijn. Op basis van uw wensen gaan we samen kijken hoe we een totaal beeld krijgen van uw onderneming, rekening houdend met de belangrijkste aandachtspunten voor u. Denk hierbij aan:

"Hoe ziet mijn gerealiseerde brutomarge eruit ten opzichte van de voorgaande maanden?"

"In welke regio maak ik het meeste omzet en in welke regio het minst?"

"Wat is de maandelijkse verhouding tussen mijn personeelskosten en mijn totale kosten?"

Een paar voorbeelden waar u als ondernemer tussentijds kan bijsturen om zo het maximale uit uw bedrijf te halen. Daarnaast biedt Power BI de mogelijkheid aan om projecten inzichtelijker in kaart te brengen. Zo kan u in een oogopslag zien welke kosten en baten aan welk project verbonden zijn.

Wat zijn de voordelen van een dashboard?

Zoals eerder benoemd biedt Power BI de mogelijkheid om uw cijfers inzichtelijk te maken. Power BI maakt gebruik van de data uit uw administratie. Door deze data vervolgens overzichtelijk te presenteren, weet u als ondernemer meteen wat er speelt binnen uw organisatie. Bovendien kunt u sneller bijsturen bij kansen/bedreigingen omdat Power BI is gebaseerd op uw real-time administratie. Ook kan u als ondernemer verschillende cijfers met elkaar vergelijken, om te kijken hoeveel impact recente ontwikkelingen hebben op de cijfers van uw onderneming.

Wat hebben we nodig voor een dashboard?

Om Power BI te gebruiken in samenwerking met TvdW heeft u een iMuis administratie nodig die aangesloten is op de TvdW server. Hierdoor kunnen we uw administratie koppelen aan uw Power BI dashboard en hebben we, zoals eerder benoemd, real time gegevens van uw onderneming. Daarnaast heeft u een Power BI account nodig om toegang te krijgen tot uw dashboard. Mocht u nog geen Power BI account hebben dan kan u dit bij TvdW aanvragen.

 

TvdW ontwikkelt met je mee!

Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord