• Cybersubsidie voor kleine bedrijven: alles wat je moet weten
  • Cybersubsidie voor kleine bedrijven: alles wat je moet weten
  • Cybersubsidie voor kleine bedrijven: alles wat je moet weten
TvdW
13-10-2023

Voor veel kleine bedrijven is het lastig om financiële middelen tegen cyberdreigingen vrij te maken. En dat terwijl dat wel enorm belangrijk is, aangezien steeds meer zaken digitaal geregeld en opgeslagen worden. Om kleine bedrijven hierin te ondersteunen, wil het Digital Trust Center (DTC) een nieuwe proef opzetten. Zij komen met een cybersubsidie voor kleine bedrijven, ook wel de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’. In deze blog laten we je zien wat je moet weten over deze cybersubsidie voor kleine bedrijven!

 

Financieel knelpunt wegnemen door cybersubsidie voor kleine bedrijven

Veel ondernemers zien het belang van cyberveiligheid wel in, maar doen er niet altijd iets aan. Dat laten verschillende onderzoeken van het DTC of het CBS zien. Dat ondernemers niet altijd actie ondernemen, heeft vaak te maken met een financiële beperking. Het DTC wil met de cybersubsidie voor kleine bedrijven kijken of het opheffen van de financiële beperking leidt tot meer cybersecuritymaatregelen.

 

Maximaal €1.250 bij Mijn Cyberweerbare Zaak

Dankzij de cybersubsidie voor kleine bedrijven kunnen micro-ondernemingen en andere kleine ondernemers een subsidie krijgen om tegemoet te komen in de kosten voor cybersecurity. Dit kan zijn voor het aanschaffen of implementeren van een of meerdere maatregelen voor cyberweerbaarheid. Voorbeelden hiervan zijn back-ups inrichten, wachtwoordmanagers installeren of het uitvoeren van een risico-inventarisatie.

 

De subsidie vergoedt 50% van de totale uitgaven, berekend door de IT-dienstverlener. Dit loopt op tot maximaal €1.250 per bedrijf. Een bedrijf mag één keer de subsidie Mijn Cyberweerbare Zaak aanvragen.

 

Lees ook: Let op: Valse berichten namens Belastingdienst

 

Aanvraag Mijn Cyberweerbare Zaak tot november

De cybersubsidie voor kleine bedrijven kan worden aangevraagd tot en met 1 november 17.00 uur. Hierbij geldt een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe. De subsidie is beschikbaar tot het totale budget van €300.000 vergeven is. Dat betekent dat bijna 250 micro- en kleine ondernemers de cybersubsidie aan kunnen vragen.

 

Om te zien welke zaken je kunt implementeren, verwijst het DTC naar de checklist Cyberveilig Check. Hierin staat een uitgebreide actielijst met verschillende maatregelen die je kunt uitvoeren voor een betere online veiligheid. Als je een IT-dienstverlener hebt gevonden die je kan helpen bij het aanschaffen en implementeren van een (aantal) maatregel(en), kun je de aanvraag starten. Hiervoor dien je jouw actielijst, maatregelen en bijbehorende offertes of facturen in bij de RVO.

END ©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×