• Extra verhoging kinderopvangtoeslag 2023
  • Extra verhoging kinderopvangtoeslag 2023
  • Extra verhoging kinderopvangtoeslag 2023
TvdW

Hoeveel kinderopvangtoeslag u kan krijgen, hangt af van hoeveel u verdiend, het aantal kinderen en de soort opvang die aangeboden wordt. Per kind kan voor maximaal 230 uur aan kinderopvangtoeslag per maand ontvangen worden.

Een kinderopvang kan zelf een uurtarief vaststellen. Om de ouders hier mee te helpen biedt de overheid een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang. Wat de maximale vergoeding is die aangeboden kan worden, hangt af van het soort opvang. Vanwege de hoge inflatie in 2022 heeft het kabinet in december besloten de maximumuurprijs voor kinderopvangkosten te verhogen in 2023. De maximale vergoedingen per uur worden als volgt:

  • De dagopvang gaat van € 8.50 naar € 9.06;
  • De buitenschoolse opvang stijgt van € 7,31 naar € 7,79;
  • De gastouderopvang wordt verhoogd van € 6,52 tot € 6,80.

Er wordt nog gekeken wanneer deze verhogingen voor 2023, met terugwerkende kracht, doorgevoerd kunnen worden.

De rijksoverheid heeft een tabel voor de kinderopvangtoeslag voor 2023 gemaakt. Deze tabel laat zien op hoeveel procent van het maximumuurtarief u recht hebt in verhouding met uw (gezamenlijk) inkomen. De tabel kunt u hier vinden. Houdt er rekening mee dat u voor maximaal 2.760 uur per jaar aan kinderopvangtoeslag kunt ontvangen.

Bron: Overheid
Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×