• Extra verhoging kinderopvangtoeslag 2023
  • Extra verhoging kinderopvangtoeslag 2023
  • Extra verhoging kinderopvangtoeslag 2023
TvdW
 19-12-2022

Er komt een extra verhoging van de kinderopvangtoeslag voor 2023. Hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt krijgen, hangt af van hoeveel je verdient, hoeveel kinderen je hebt en het type opvang dat je kinderen bezoeken. Per kind kun je voor maximaal 230 uur aan kinderopvangtoeslag per maand ontvangen.

 

Nieuwe maximale vergoedingen voor kinderopvangtoeslag 2023

Een kinderopvang kan zelf een uurtarief vaststellen. Om de ouders hier mee te helpen, biedt de overheid een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang. Wat de maximale hoogte van de vergoeding is, hangt af van het soort opvang waar je kind(eren) naar toe gaat of naar toe gaan. Vanwege de hoge inflatie in 2022 heeft het kabinet in december besloten de maximumuurprijs voor kinderopvangkosten te verhogen in 2023. De maximale vergoedingen per uur worden als volgt:

  • De dagopvang gaat van € 8.50 naar € 9.06;
  • De buitenschoolse opvang stijgt van € 7,31 naar € 7,79;
  • De gastouderopvang neemt toe van € 6,52 tot € 6,80.

Hierbij kijkt de overheid nog naar de mogelijkheden om deze nieuwe bedragen voor 2023, met terugwerkende kracht, doorgevoerd kunnen worden.

 

De Rijksoverheid heeft een tabel voor de kinderopvangtoeslag voor 2023 gemaakt. Deze tabel laat zien op hoeveel procent van het maximumuurtarief je recht hebt in verhouding met je (gezamenlijk) inkomen. De tabel kun je hier vinden. Hou er rekening mee dat je voor maximaal 2.760 uur per jaar aan kinderopvangtoeslag kunt ontvangen.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×