• Herinnering via sms over btw-aangifte
  • Herinnering via sms over btw-aangifte
  • Herinnering via sms over btw-aangifte
TvdW

Als u btw-aangifte moet doen over het 3e kwartaal van 2022 of september 2022, kan u op 3 en 4 november 2022 een sms-bericht van de Belastingdienst ontvangen. Het is een herinnering dat u uiterlijk 7 november 2022 uw btw over deze tijdvakken aangeeft en betaalt. Ook als het een nihilaangifte betreft.

Met deze sms-actie probeert de Belastingdienst te voorkomen dat u later een naheffingsaanslag krijgt, mits uw btw-aangiften en betalingen in de voorgaande tijdvakken niet te laat waren.

De tekst van het bericht is: ‘Doe uiterlijk 7 november 2022 btw-aangifte bij de Belastingdienst, ook als u in deze periode geen omzet had. Indien noodzakelijk, doe dan ook gelijk uw betaling.’

Als u dit bericht krijgt en de afzender is 08000543, dan weet u zeker dat het van de Belastingdienst afkomstig is.  

Misschien hebben uw aangifte of uw betaling en het sms-bericht elkaar gekruist. Het is dan verstandig te controleren of alles goed is gegaan met de aangifte en uw betaling. Als dat zo is, hoeft u verder niets te doen.  

Bron: belastingdienst.nl

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×