• Herinnering via sms over btw-aangifte
  • Herinnering via sms over btw-aangifte
  • Herinnering via sms over btw-aangifte
TvdW
01-11-2022

Ga je btw-aangifte doen over het derde kwartaal van 2022 of september 2022? Dan kun je op 3 en 4 november 2022 een sms-bericht van de Belastingdienst ontvangen. Deze sms dient als een herinnering dat je uiterlijk 7 november 2022 je btw-aangifte over deze tijdvakken aan moet geven en betalen. Je krijgt deze sms ook wanneer het een nihilaangifte betreft.

 

Sms voorkomt naheffing over btw-aangifte

Met deze sms-actie probeert de Belastingdienst te voorkomen dat je later nog een naheffingsaanslag ontvangt. Dat geldt alleen wanneer je eerdere btw-aangiften en -betalingen van de vorige tijdvakken niet te laat waren. De sms wordt automatisch verstuurd als je aan deze voorwaarde voldoet.

 

Wat staat er in de sms over btw-aangifte?

Je krijgt op 3 of 4 november een sms met het volgende bericht: ‘Doe uiterlijk 7 november 2022 btw-aangifte bij de Belastingdienst, ook als u in deze periode geen omzet had. Indien noodzakelijk, doe dan ook gelijk uw betaling.’. De sms wordt verzonden vanaf het nummer 0800-0543. Dan weet je zeker dat het bericht afkomstig is van de Belastingdienst. Twijfel je over de echtheid van het bericht? Dan lees je in deze blog meer over hoe je nepberichten namens de Belastingdienst kunt herkennen.

 

Sms en btw-aangifte kunnen elkaar kruisen

Het kan zo zijn dat je aangifte – en de betaling ervan – en het sms-bericht van de Belastingdienst elkaar net kruisen. De Belastingdienst kan je aangifte namelijk niet direct verwerken. Wanneer de aangifte nog niet verwerkt is, ontvang je gewoon een sms bericht.

Heb je de aangifte ingevuld en krijg je alsnog een sms? Controleer dan of alles goed is gegaan bij het invullen, versturen en eventueel betalen van de aangifte. Als dit allemaal in orde lijkt, hoef je verder natuurlijk niets meer te doen. Klopt hier iets niet? Dan kun je dit rechtzetten en de aangifte alsnog tijdig versturen

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×