• Let op: Deponeer de jaarrekening 2021 vóór 31 december 2022
  • Let op: Deponeer de jaarrekening 2021 vóór 31 december 2022
  • Let op: Deponeer de jaarrekening 2021 vóór 31 december 2022
TvdW
20-12-2022

Deponeer je jaarrekening uiterlijk 8 dagen na vaststelling bij Kamer van Koophandel. Als de jaarrekening niet op tijd is vastgesteld kun je een voorlopige jaarrekening. De uiterste termijn voor vaststelling van de jaarrekening 2021 is binnen 12 maanden na afloop van het boekjaar gedeponeerd zijn. In dat geval dus vóór 31 december 2022.

Deponeertermijnen jaarrekening 2021

Voor een BV gelden de volgende regels:

  • Binnen 5 maanden na afloop van het boekjaar maakt het bestuur de jaarrekening op en legt deze voor aan de aandeelhouders.
  • De aandeelhouders verlenen het bestuur maximaal 5 maanden uitstel in geval van bijzondere omstandigheden.
  • De aandeelhouders hebben vervolgens 2 maanden de tijd voor het vaststellen van de jaarrekening.
  • De jaarrekening dient uiterlijk 8 dagen na vaststelling bij KVK te zijn gedeponeerd. Wanneer deze niet op tijd is vastgesteld, dient er een voorlopige(*) jaarrekening te worden gedeponeerd.
  • Is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar, dan is de uiterste deponeerdatum dus 8 augustus (5 maanden + 2 maanden + 8 dagen). Bij maximaal uitstel is dit 31 december (5 maanden + 5 maanden + 2 maanden).

(*) Ook al is er een voorlopige jaarrekening gedeponeerd, de vastgestelde jaarrekening dient na vaststelling alsnog te worden gedeponeerd.

 

Uitzondering

De wet heeft als uitgangspunt dat als alle aandeelhouders ook bestuurders zijn, de ondertekening van de jaarrekening door alle bestuurders en commissarissen meteen tot vaststelling leidt. In dit geval vervallen de 2 maanden tijd voor vaststelling. Voor een BV betekent dit dat je deponeert binnen 10 maanden en 8 dagen na afloop van het boekjaar. Is het boekjaar gelijk aan de kalenderjaar, dan is de uiterste deponeerdatum dus 8 november (10 maanden + 8 dagen). Overigens kan in statuten van dit wettelijk uitgangspunt worden afgeweken. De ondertekening van de jaarrekening door alle bestuurders en commissarissen leidt dan niet meteen tot vaststelling. Het is verstandig de statuten daarop te controleren.

Bron: KvK
Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×