• Michelle Zacht van VeloCoach aan het woord!
  • Michelle Zacht van VeloCoach aan het woord!
  • Michelle Zacht van VeloCoach aan het woord!
Uitgelicht:
Winnares winactie

VeloCoach: Michelle Zacht, 36 uit Waalwijk

Samen met mijn vriend Axel woon ik in Waalwijk en onze grootste hobby is mountainbiken. Het liefst zijn we in de heuvels en de bergen, dus als we kans krijgen zijn we veel op pad.
Ik werk met veel plezier fulltime als leidinggevende bij een woningcorporatie en in de avonduren geef ik al wat jaren indoor cyclinglessen bij een sportschool in Waalwijk.

Van M-Cycling naar VeloCoach
Dit deed ik eerst een tijdje in dienst van de sportschool, maar in 2017 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel onder de naam M-Cycling om ook als zelfstandige les te kunnen geven bij andere sportscholen. Ik ging opleidingen en cursussen volgen om me verder te verdiepen in het coachen en begeleiden van fietsers. Omdat ik zelf met schema’s trainde voor wedstrijden op de mountainbike, wilde ik meer weten over de gedachtegang achter de gestructureerde manier van trainen en hoe het lichaam reageert op inspanning.

Uiteindelijk kreeg ik vragen van diverse fietsers of ik hen kon helpen met een trainingsschema en deed dat in eerste instantie vrijblijvend: want waarom zouden ze mij geloven? Voor de sportschool ontwikkelde ik een vernieuwend trainingsprogramma in de winter, speciaal voor de buiten fietsers. Iedereen boekte resultaten en waren enthousiast over mijn aanpak. Dat gaf mij het zelfvertrouwen om een nieuwe stap te zetten en wilde ik eigenlijk een meer pakkende en herkenbare naam. Zo ontstond de naam VeloCoach!

TvdW Administratiekantoor als stok achter de deur
Maar jeetje, hoe dan verder? Vanuit M-Cycling vond ik de administratie al een uitdaging met BTW-aftrek, aangiftes en facturen sturen. Niet veel later zag ik de winactie van TvdW Administratiekantoor op social media voorbij komen. Ik volgde jullie eigenlijk voornamelijk omdat ik Twan oppervlakkig kende vanuit onze zelfde passie in de sport. Voor zijn ongeluk konden we daar elkaar erg mee inspireren. Nu doet hij dat nog steeds, vooral omdat hij zo ontzettend positief in het leven staat en vooral kijkt wat wél mogelijk is.

Ik reageerde op jullie post en enige tijd later bleek ik zelfs de gelukkige winnaar te zijn! Zo werd ik gekoppeld aan en medewerker van TvdW en gingen we aan de slag.

Voor mij is de hulp van TvdW echt de doorslag geweest om door te zetten met mijn bedrijfje. Ik liet een logo ontwerpen, registreerde VeloCoach onder mijn eerdere KvK-inschrijving en ging aan de slag met andere zaken op de achtergrond om het verder te professionaliseren. Zo moest ik bijvoorbeeld nog een zakelijk rekeningnummer aanvragen en ben ik gaan werken met administratiesoftware. Ik kan nu mijn facturen maandelijks automatisch verzenden op mijn eigen logopapier, dat scheelt al een hoop tijd!

Voor mijn gevoel heb ik vooral ‘domme’ vragen, maar ik kan altijd bij een medewerker van TvdW terecht. Geen vraag is te gek! Ze geven hele uitgebreide antwoorden, maar is ook mijn stok achter de deur om me juist weer even te herinneren aan mijn eigen acties of vraagt aan me hoe het gaat. Ik maak bijvoorbeeld gebruik van de Kleine Ondernemersregeling. Hoe ziet dat er dan uit op mijn factuur en hoe werkt dat dan met inkomende facturen administreren? Al met al heb ik al een hoop geleerd, maar moet ik er ook nog niet aan denken dat ik weer zonder ze zou moeten! Voor startende en twijfelende ondernemers zoals ik kan ik TvdW absoluut aanbevelen.

Coronacrisis als kans
De coronacrisis gaf mij juist de kans om meer tijd te besteden aan VeloCoach omdat de agenda volledig werd leeggeveegd met verplichtingen en vakanties. Voor veel fietsers betekende de coronacrisis juist dat hun trainingsdoel wegviel, maar uiteindelijk is er alleen nog maar meer potentie ontstaan in deze markt. Er zijn ontzettend veel nieuwe mensen de fiets gaan ontdekken en de motivatie voor nieuwe uitdagingen is heel groot.

Aan promotie heb ik tot nu toe nog niet gedaan. Ik heb mijn avontuur zelf nog op de achtergrond gehouden en wil het liefst dat alles eerst perfect staat. Ik ben begonnen met het maken van een website, maar dit kost veel tijd en deze is nog niet af. Omdat ik mijn bedrijfje voorlopig naast mijn fulltime baan run, moet ik keuzes maken. Ik had het al snel onverwacht druk met nieuwe klanten, waardoor de website nog even op zich heeft laten wachten. Mijn doel is om de website uiterlijk dit jaar af te ronden. Uiteindelijk wil ik social media ook wel meer gaan inzetten en natuurlijk komt er nog een eigen fietspakje. Alles op zijn tijd!

Mijn fulltime baan blijft voorlopig nog mijn prioriteit en VeloCoach is voor mij een geweldige uitdaging om mezelf ook op andere vlakken te kunnen ontwikkelen. Met de verdiensten spaar ik uiteindelijk voor een nieuwe fiets ;-).

VeloCoach

Uiteraard kunnen mensen bij interesse vrijblijvend contact met mij opnemen om online kennis te maken, mee te doen met een indoor les of samen buiten een rondje te fietsen.

TvdW Administratiekantoor, heel hartelijk dank voor jullie hulp!

Michelle Zacht
VeloCoach
info@velocoach.nl
06-41186949

www.twanvandewiel.nl

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×