• Motie voor werkkostenregeling en compensatieregeling
  • Motie voor werkkostenregeling en compensatieregeling
  • Motie voor werkkostenregeling en compensatieregeling
TvdW

Op 22 september 2022 is er in de Tweede Kamer een voorstel gemaakt om in 2023 eenmalig de WKR uit te breiden naar 3%. Dit is bedoeld om werkgevers de mogelijkheid te geven aan personeel om een eenmalige belastingvrije bonusuitkering te ontvangen. Dit verzoek is gedaan vanwege de stijgende (energie)kosten.

Er is in de Tweede Kamer naast het voorstel over de WKR ook nog een motie voor een compensatieregeling voor de energie-intensieve mkb’ers. Hierin wordt verzocht aan het kabinet om met een regeling te komen en ‘een betaalpauze van 6 maanden in te voeren voor ondernemers bij wie de terugbetaling begint op 1 oktober 2022 en hierbij geen bureaucratische toets in te voeren’. Dit is hard nodig want in de energie-intensieve sectoren verwacht ongeveer een kwart van de ondernemers al serieus verlies te gaan draaien vanwege de enorm hoge energieprijzen.

Wat de dekking voor beide voorstellen betreft, wordt er verzocht om dit te halen uit de verwachte onder-uitputting uit de EZK-begroting en/of uit het Nationaal Groeifonds.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×