• Naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete
  • Naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete
  • Naheffingsaanslag btw-aangifte en verzuimboete
Moet u die boete van de
Belastingdienst betalen?

Op de site van de Belastingdienst melden zij dat de komende dagen veel ondernemers een naheffingsaanslag ontvangen voor de BTW-aangifte.

Vanwege de Corona-crisis ligt dit aantal hoger dan normaal. Ondernemers die nog geen bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd, maar dit wel willen, kunnen direct na ontvangst van de naheffingsaanslag bijzonder uitstel aanvragen voor 3 maanden.

De Belastingdienst zal de opgelegde betaalverzuimboete vernietigen. Deze boete hoeft niet betaald te worden en er hoeft ook geen bezwaar te worden gemaakt.

Als u al bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd en nu een nieuwe aanslag ontvangt met daarop een boete, dan hoeft u deze uiteraard ook niet te betalen.

Kijk op Coronacrisis: belastingmaatregelen voor ondernemers en werkgevers voor  meer informatie en het online aanvragen van bijzonder uitstel.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×