• Je bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding?
  • Je bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding?
  • Je bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding?
Gastblog
MUIS SOFTWARE

Online bankieren is bij veel mensen al de gewoonste zaak van de wereld. Even inloggen om na te gaan of je een betaling hebt ontvangen of om zelf een betaling te doen. Erg makkelijk! Maar online bankieren biedt ook veel voordelen die nog lang niet door alle ondernemers benut worden. Want met online een betaling doen of kijken of je klant daadwerkelijk heeft betaald, ben je er nog niet. Deze gegevens moeten ook nog ingevoerd worden in je boekhouding.

Bankrekening koppelen aan je boekhouding

Online bankieren en tegelijkertijd je boekhouding bijwerken kan best tijdrovend zijn. Je saldo op je bankrekening moet natuurlijk hetzelfde zijn als je saldo in je boekhouding. Maar om nou elke dag je bij- en afschrijvingen over te typen in je boekhouding, is ook niet de meest efficiënte manier. Wil je je facturen en bank niet meer handmatig inboeken en toch altijd een actuele boekhouding hebben? Dat is de bankkoppeling van iMUIS Online. Met de bankkoppeling in iMUIS Online heb je je financiën, zonder enige inspanning, pas écht onder controle.

Bankmutaties inlezen in je boekhouding

Door je bankrekening te koppelen aan je boekhouding, worden alle bankmutaties elke nacht automatisch gedownload bij je bank. Met een automatische bankkoppeling worden deze bankmutaties vervolgens automatisch ingelezen in je boekhouding.

Gegevens doorzetten naar je bank

Daarnaast is het ook mogelijk om gegevens vanuit je boekhouding automatisch door te zetten naar je bank. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van inkoopfacturen. Je kunt in je boekhouding openstaande posten selecteren om een betaalbestand aan te maken. Dit bestand wordt vervolgens aangeleverd bij je bank. De eerstvolgende keer dat je dagafschriften worden ingelezen, wordt de openstaande post automatisch afgeletterd.

Facturen automatisch herkend en geboekt

Naast de standaardherkenning in iMUIS Online (op IBAN-nummer, factuurnummer, openstaand factuurbedrag en dergelijke), is het mogelijk om zelf herkenningen aan te maken. Ik zal je een voorbeeld geven. Als je klant bent bij de KPN, worden je telefoonkosten maandelijks geïncasseerd. In iMUIS Online kun je een herkenning aanmaken op KPN omdat facturen van de KPN maandelijks terugkomen. iMUIS Online weet dan in het vervolg dat facturen afkomstig van de KPN altijd telefoonkosten bevatten.

Debiteurenbeheer

Door je bank te koppelen is je administratie actueler. Dit betekent dat je gelijk kunt zien welke klanten nog moeten betalen en hoe lang een factuur openstaat. Betaalt je klant toch niet op tijd? Dan kun je de klant bellen en een opmerking plaatsen bij de openstaande post. Bij het uitblijven van een betaling, kun je automatisch betalingsherinneringen versturen naar je klant. Uiteraard kun je de lay-out en de teksten hiervan eenvoudig aanpassen.

Betalen van inkoopfacturen

Ook bij het betalen van facturen is er veel tijdwinst te behalen. Je kunt eenvoudig meerdere facturen in één keer selecteren voor het betalen van de factuur. iMUIS Online maakt een SEPA-bestand aan dat wordt geopend in de bank. De bank verzorgt vervolgens de betalingen op de gewenste verwerkingsdata. Zo kun je dus eenvoudig aan het eind van de week je betalingen klaarzetten. Zo hoef je niet elke factuur afzonderlijk op te roepen om de factuur handmatig in de bank als betaling in te voeren. iMUIS Online houdt tevens bij welke factuur betaald is, waardoor je nooit per ongeluk twee keer dezelfde factuur mee kan nemen in de betaling.

TIP: bespaar nog meer tijd door iMUIS Online Bankieren te combineren met iMUIS Online UBL Cloud. Hiermee worden je facturen automatisch in je boekhouding verwerkt. De originele factuur is ook direct op je scherm te zien bij het selecteren van je betalingen. Lees hier meer over iMUIS Online UBL Cloud.

Alle voordelen op een rij

De voordelen van het koppelen van je bank aan je boekhouding zijn dus samengevat:

  • Je hebt altijd een actuele boekhouding
  • Bankmutaties worden automatisch ingelezen in je boekhouding
  • Betalingen vanuit je boekhouding automatisch doorzetten naar je bank
  • Openstaande posten worden automatisch afgeletterd
  • Facturen automatisch herkend en geboekt
  • Met één druk op de knop betalingsherinneringen sturen naar je klanten

Bespaar jezelf tijd, geld en frustratie en koppel je bank aan je boekhouding!

Over gastblogger MUIS Software

MUIS Software levert administratieve software aan accountants en ondernemers. Klanten kunnen bij MUIS Software zowel online als offline boekhouden. In het geval van online kunnen accountants zelf kiezen of dat via de cloud gaat of dat ze de hosting in eigen beheer nemen. Veiligheid staat dan ook hoog in het vaandel bij MUIS. Het bedrijf is in 1984 opgericht en biedt uiteenlopende pakketten aan; van het offline pakket iMUIS Business Software, Accountancysoftware of iMUIS online boekhouden tot specifieke branchegerichte pakketten in samenwerking met partners. MUIS Software besteedt veel aandacht aan opleiding, training en kennisdeling. Kijk voor meer informatie op: http://www.muis.nl.

Ons kantoor maakt al jarenlang naar volle tevredenheid gebruik van de software van MUIS Software. Bekijk hier de online mogelijkheden die wij u in combinatie met iMUIS online kunnen bieden, of bekijk onderstaande video over de samenwerking tussen TvdW en MUIS Software.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×