• Partner in de spotlight: interview met KWEKA Adviesgroep
  • Partner in de spotlight: interview met KWEKA Adviesgroep
  • Partner in de spotlight: interview met KWEKA Adviesgroep
Tvdw
07-06-2024

Misschien heb je laatst hem al voorbij zien komen op onze TvdW Blogt-pagina: de eerste gastblog van KWEKA Adviesgroep! KWEKA Adviesgroep is echter al langer een partner van TvdW. Een mooi moment om deze samenwerking tussen TvdW en KWEKA in de spotlight te zetten, dus. Daarvoor praten we in dit interview verder over deze samenwerking. Dat doen we samen met met Arjan Kant, mede-eigenaar van KWEKA Adviesgroep.

 

Arjan Kant van KWEKA Adviesgroep vertelt over het bijzondere partnerschap met TvdW

Arjan Kant van KWEKA Adviesgroep vertelt over het bijzondere partnerschap met TvdW

Arjan, wat leuk om je te kunnen spreken over de samenwerking tussen TvdW en KWEKA. Kun je voor de mensen die jou nog niet kennen wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben 56 jaar en mijn hele leven al woonachtig in Almkerk, in het Land van Heusden en Altena. Ik ben getrouwd met Anita en we hebben 2 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik o.a. bestuurslid van Voetbalvereniging Almkerk en van Businessclub Almkerk.

Ik heb een groot deel van mijn carrière in het bankwezen gewerkt als private banker voor de ondernemer. Vervolgens heb ik nog enkele jaren mogen bouwen aan de adviestak Financiële Planning bij een landelijk accountantskantoor. In 2021 besloten Ferdi Kwetters en ik de plannen die we in 2005 al hadden, te gaan realiseren. Op 1 januari 2022 zijn we gestart met KWEKA Adviesgroep; een onafhankelijk financieel advieskantoor voor de ondernemer in privé en voor de welgestelde particulier.

 

We haalden het net al even aan: jullie gaan vanuit KWEKA gastblogs schrijven voor TvdW Blogt. Hoe zijn deze gastblogs tot stand gekomen?

KWEKA Adviesgroep is al sinds de start in 2022 klant van TvdW. Voor een aantal wederzijdse relaties heeft KWEKA uiteenlopende vraagstukken mogen behandelen op het gebied van pensioen, vermogen en financieren. Daaruit ontstond het idee om over deze en andere onderwerpen te gaan schrijven voor TvdW.

De komende periode richten we ons met name op het veiligstellen van (pensioen)vermogen door de ondernemer. De volgende blog, die eind deze maand zal verschijnen, zal bijvoorbeeld specifiek over pensioenvermogen opbouwen op de lange termijn gericht zijn.

 

Wij zijn erg blij met jullie gastblogs en kijken uit naar de volgende editie. Jullie zijn echter al langer partner van TvdW. Hoe is dit partnerschap toentertijd ontstaan?

Mijn collega Ferdi kende Twan via zijn netwerk bij de bank. Toen we met KWEKA Adviesgroep startten, zochten we een administratiekantoor om ons te ondersteunen. Daarvoor hebben we contact gezocht met TvdW en dat klikte meteen: de missie en visie van KWEKA komt sterk overeen met die van TvdW. Ook wij houden van korte lijnen met onze klanten, vertrouwen en dichtbij onze klanten staan. Op die manier kunnen we écht waarde toevoegen voor de klant. Daarmee sluit de manier waarop TvdW en KWEKA met de klant omgaan naadloos bij elkaar aan.

Daarnaast bedienen we veelal dezelfde doelgroep, die bestaat uit Directeur Grootaandeelhouders (DGA), IB-ondernemers of vermogende particulieren. Die overlap helpt natuurlijk ook om makkelijker samen te werken.

 

Dat klinkt inderdaad als een mooie match! Op welke manier werken TvdW en KWEKA  dan samen als partner?

Omdat we bij KWEKA een financiële achtergrond hebben, doen we een deel zelf. TvdW controleert voor ons de btw-aangifte, verzorgt de salarisadministratie en voert het jaarwerk uit. Verder bevelen we elkaar regelmatig aan bij klanten. We weten van elkaar dat de klant dan in goede handen is. Uit deze manier van samenwerken blijkt wel dat je elkaar – als partijen uit min of meer dezelfde sector –  goed kunt versterken en aanvullen.

 

Ferdi Kwetters (links) en Arjan Kant (rechts) van KWEKA Adviesgroep

Ferdi Kwetters (links) en Arjan Kant (rechts)

Hoe kan KWEKA (de klanten van) TvdW daarbij ondersteunen?

Ik denk dat we elkaar goed aanvullen als het gaat om onze dienstverlening. Bij KWEKA ligt het accent op de ondernemer in privé, bij TvdW wat meer op de onderneming. TvdW weet ons te vinden bij vraagstukken van de ondernemer over financiële planning, pensioen, vermogen en woningfinanciering, terwijl KWEKA de ondersteuning van TvdW inroept als klanten bijvoorbeeld administratieve ondersteuning zoeken, vraagstukken hebben op het gebied van personeel of de ondernemingsstructuur willen wijzigen.

 

Andersom heeft TvdW KWEKA ook geholpen met het versterken van de dienstverlening. Zo heeft Twan enkele gesprekken met klanten over financiële planning bijgewoond en ons er extra van bewust gemaakt dat een financieel plan echt waarde toevoegt voor onze klanten en financiële rust brengt. Dat heeft ons de bevestiging gegeven dat we daar onze focus op moeten houden.

 

En hoe zit het met de toekomst? Hoe ziet die er voor KWEKA en de samenwerking met TvdW uit?

Bij KWEKA hebben we ons in de eerste twee jaren van het ondernemerschap met name gericht op een sterke groei van onze klantenportefeuille. In 2024 zijn we bezig met het herijken van onze strategie. Zo zijn we momenteel bezig om onder de vlag van KWEKA een verzekeringskantoor op te zetten: KWEKA Verzekerd.

 

Over de voortzetting van de samenwerking kan ik kort zijn: we zijn zeer tevreden over de samenwerking met TvdW en het persoonlijke karakter van het kantoor. Het is toch hartstikke mooi om op je verjaardag een handgeschreven verjaardagskaart te ontvangen? Wie weet wat er verder nog in het verschiet ligt; ik denk dat het gezamenlijk organiseren van klantbijeenkomsten een mooie volgende stap in de samenwerking kan zijn. De samenwerking loopt zeker nog niet op zijn eind!

 

Arjan, enorm bedankt voor je tijd en je antwoorden om het partnerschap tussen TvdW en KWEKA Adviesgroep toe te lichten!

Wil je meer weten over de diensten van KWEKA Adviesgroep en hoe je daar als klant van TvdW gebruik van kunt maken? Bekijk dan zeker eens de website van KWEKA Adviesgroep of neem contact met TvdW op!

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×