• Q & A met Marcel Hoefnagel
  • Q & A met Marcel Hoefnagel
  • Q & A met Marcel Hoefnagel
Ook Marcel
17-11-2022

Het is al even geleden dat we je op social media vertelden dat we een nieuwtje hadden: een interne wijziging binnen TvdW, waarin onze collega Marcel Hoefnagel een belangrijke rol speelt. Hoewel we daarmee al een tipje van de sluier hebben opgelicht, delen we eindelijk graag alle ins en outs met je. Die onthullen we in deze Q & A, waarin Marcel Hoefnagel wat meer over zichzelf vertelt én over de keuze die hij vorig jaar heeft gemaakt. Zo leer je hem, ondanks dat hij al vele jaren werkzaam is op ons kantoor, nog nét wat beter kennen! Lees je snel verder?

 

Een meer dan vertrouwd gezicht binnen Administratie- en Advieskantoor TvdW is dat van Marcel Hoefnagel!

Marcel, leuk dat je wat tijd wil vrijmaken voor deze Q & A en ons wil meenemen in jouw tijd bij dit bedrijf. Hoe lang werk je eigenlijk al bij TvdW?

“Ik ben in 2008 begonnen bij Twan. Ik studeerde destijds Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en was op zoek naar een bijbaan om naast mijn studie te kunnen doen. Door een vriend van me, een teamgenoot uit mijn hockeyteam, werd ik op het administratiekantoor van Twan gewezen. Hij had het idee dat dat een bedrijf was dat wel bij mij zou passen. En dat bleek in de praktijk te kloppen! Het was voor mij de ideale baan om met mijn studie te combineren.”

 

En toen werd je bijbaan-naast-je-studie ineens een vaste baan! Kun je daar iets meer over vertellen?

“Ja, van een baan die in eerste instantie tijdelijk zou zijn, is dat inderdaad uitgegroeid tot een vaste, langdurige baan! Het werk beviel me enorm goed en ook de sfeer binnen het bedrijf paste prima bij me. Ik had veel verschillende werkzaamheden, werkte met heel diverse klanten en zag volop kansen en uitdagingen in het bedrijf om me verder te ontwikkelen. Redenen genoeg voor mij om bij Twan te blijven werken.”

 

Uit hoeveel personen bestond Twans team toen jij er kwam werken?

“Op dat moment was het team nog niet zo groot. Naast Twan was Bas (Willemse, nu nog steeds een collega) toen de enige fulltimer. Daarnaast hadden we een secretaresse en werkten er nog een aantal andere studenten, die net als ik werkzaamheden naast hun studie deden. Inmiddels is ons team, door de jaren heen, behoorlijk gegroeid.”

 

Ja, inmiddels werken jullie met een behoorlijk aantal mensen! Zitten er ook nadelen of consequenties aan die groei?

“Hoe groter het team en het bedrijf, hoe meer managementtaken erbij komen kijken. Zaken als een goede planning vormen daarbij een flinke uitdaging. Maar verder is de groei in het bedrijf altijd prima verlopen. Het belangrijkste is dat de sfeer onderling en ook tussen medewerkers en klanten altijd heel prettig en informeel is gebleven. Er is echt respect voor elkaar. Wat je bij sommige bedrijven merkt, is dat ‘groter’ ook direct ‘onpersoonlijker’ wordt, maar dat is bij ons gelukkig nooit gebeurd. Dat zullen onze klanten ook kunnen beamen. Wij staan nog steeds voor persoonlijk contact en oprechte aandacht.”

 

Is er qua werkzaamheden veel voor jou veranderd in de jaren dat je bij TvdW werkt?

“In grote lijnen ben ik hetzelfde blijven doen, maar er zijn wel steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij gekomen. Ik heb altijd echt voor klanten gewerkt. Dat klantencontact past het beste bij mij. In eerste instantie ging het voornamelijk om het voortraject, maar hoe meer mijn kennis en werkervaring zich uitbreidden, hoe meer taken ik ook kon en mocht uitvoeren. Tot aan de volledige verantwoordelijkheid voor een klant toe. Ik heb enorm veel geleerd in de loop der jaren, wat ervoor heeft gezorgd dat ook mijn werkzaamheden steeds breder en gevarieerder werden: van controle tot het uitwerken van de jaarrekening, van het doen van aangiftes tot het verlenen van advies. Op die manier kan ik mijn klanten het totale plaatje bieden.”

 

Even een stap terug in de tijd naar een heftige periode: de periode rond Twans ongeval. Hoe heb jij die tijd ervaren?

“Dat was zeker een heel heftige tijd. Het is nu vijf jaar geleden dat Twan, tijdens zijn vakantie in Mexico, een ernstig fietsongeval heeft gehad, met ernstige gevolgen. Toen we dit nieuws destijds hoorden, had dit uiteraard enorme impact. Er kwam heel veel op ons af. De zorgen en spanning om hoe het met Twan zou aflopen, het (extra) werk en de verantwoording die het ons als werknemers opleverde. En ook de vragen die we van klanten kregen. We wilden het nieuws over Twan op een zo goed mogelijke manier communiceren richting klanten en hen het vertrouwen geven dat wij hun belangen ook in deze periode zo goed mogelijk wilden én konden behartigen.”

 

Klopt het dat jij zelf ook nog naar Mexico bent afgereisd?

“Ja, inderdaad! In eerste instantie is Bas naar Mexico gevlogen om Twan bij te staan en een aantal zakelijke dingen mee op te pakken. Daarna ben ik ook gegaan, hoewel vliegen – zacht uitgedrukt – niet mijn favoriete activiteit is … Maar daar wilde ik me niet door laten weerhouden. Al met al ben ik blij dat ik ben gegaan en Twan op die manier heb kunnen bijstaan.”

 

Heel bijzonder dat je dit hebt gedaan! Dat geeft ook aan dat jullie een bijzondere band met Twan hadden en nog steeds hebben. En dat brengt me bij het nieuwtje waarover onze lezers vast meer willen weten. Wat is * TROMGEROFFEL * dé verandering die in 2021 heeft plaatsgevonden binnen TvdW?

“Sinds vorig jaar ben ik samen met Twan mede-eigenaar van TvdW. Een grote stap, maar ik heb toen Twan dit aankaartte eigenlijk niet getwijfeld. Op de een of andere manier voelde het heel natuurlijk, als een logische stap. Voor mezelf is het een mooie uitdaging, die mijn werk binnen het bedrijf nog net een extra dimensie geeft. En voor Twan biedt het een stukje rust en vertrouwen. Een stap die het bedrijf nog toekomstbestendiger maakt.”

 

Gefeliciteerd met deze mooie stap, Marcel! Heeft dit voor jullie onderling veel veranderd?

“Nee hoor, integendeel. De samenwerking en band met Twan was altijd al goed en is zo gebleven. En net als Twan houd ik er niet van me als ‘de directeur’ te gedragen, dus ook de contacten met onze collega’s zijn als vanouds. Zelfs de klanten geven aan dat mijn mede-eigenaarschap van TvdW voor hen als een logische stap voelt. De oude, vertrouwde TvdW-sfeer zetten we dus voort zoals hij al was!”

 

Wat hoop je de komende jaren te bereiken met het bedrijf?

“Eigenlijk hoop ik vooral dat we TvdW met z’n allen – Twan, Bas, de andere collega’s en ikzelf – nog lang mogen voortzetten op de manier waarop we dat nu doen. Mijn motto is: Waarom zou je iets veranderen als de formule goed is? We werken prima samen, de sfeer is goed, we zetten ons met plezier en vakkennis in voor onze klanten. Die formule past bij ons en werkt al jaren.”

 

Dat is een mooi motto! We weten nu veel over ‘de zakelijke kant van Marcel Hoefnagel’. Wil je in het kort ook iets over je privésituatie delen?

“Ik ben in 1985 geboren in Waalwijk, maar woon inmiddels in Tilburg, samen met mijn vriendin Suzanne en onze twee kinderen. In mijn vrije tijd sport ik graag: ik speel hockey bij het tweede van Hockeyclub Waalwijk en ga regelmatig wielrennen en hardlopen. Daarnaast vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn gezin en om als ontspanning een mooie serie te kijken.”

 

Leuk om je zo wat beter te leren kennen, Marcel. Heb je tot slot nog een speciale herinnering of anekdote uit je tijd bij TvdW?

“Er zijn veel leuke gebeurtenissen geweest, maar ik heb niet echt een speciale herinnering. Wat ik eigenlijk het meest speciaal vind, is de bijzondere band die er door de jaren heen is ontstaan met Twan en met de rest van het team. Ik voel me heel erg thuis bij TvdW, al jarenlang als medewerker en nu als mede-eigenaar.”

 

Daarmee sluiten we deze Q&A met Marcel Hoefnagel af. Marcel, dank je wel voor je antwoorden en heel veel succes en plezier in je nieuwe functie!

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×