• SLIM-regeling voor MKB-bedrijven
  • SLIM-regeling voor MKB-bedrijven
  • SLIM-regeling voor MKB-bedrijven
SLIM-regeling
voor MKB-ondernemingen

Vanaf volgend jaar maart kunnen MKB-bedrijven een subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of de vaardigheden van hun medewerkers up-to-date te houden. Ook grotere bedrijven uit de horeca, de landbouw en de recreatiesector hebben aanspraak op de SLIM-regeling.

tvdw slim-regeling mkb-bedrijvenWat is de SLIM-regeling?

De SLIM-regeling staat voor de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen. In het MKB is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grote bedrijven. Door middel van de SLIM-regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen in het MKB stimuleren.

Voor wie is de SLIM-regeling?

Alle MKB-ondernemingen kunnen straks een subsidieaanvraag indienen middels de SLIM-regeling. In de landbouw, horeca en recreatiesector mogen ook grotere bedrijven meedoen. Zij kunnen maximaal €24.999,- krijgen. Samenwerkingsverbanden van meerdere organisaties, zoals brancheorganisaties en werkgeversverenigingen, kunnen een aanvraag indienen tot maximaal €500.000,-. Het geld is bedoeld om de een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat te laten doen. Daarnaast kunnen ondernemers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen.

Hoe kan ik de subsidieaanvraag indienen?

Begin 2020 komt de Rijksoverheid met meer informatie over het aanvraagproces. Wij zullen u vervolgens op de hoogte houden door een blog-update te plaatsen op onze site en Facebook-pagina.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×