• Stichting ResetMS4rob
  • Stichting ResetMS4rob
  • Stichting ResetMS4rob
Doelen

Er zijn meerdere goede doelen die wij, bij TvdW, een warm hart toedragen. Waar we kunnen helpen, doen we dat. Waar we een steentje kunnen bijdragen, staan we klaar. Zo ook voor de bijzondere stichting ‘ResetMS4rob’, waar we je graag meer over vertellen.

Rob van Turnhout

De stichting ResetMS4rob is opgericht voor en door Rob van Turnhout. Rob is een 58-jarige Brabander, getrouwd, vader, sportief. En hij heeft MS. Of om precies te zijn: PPMS, de minst voorkomende vorm van MS. Na een lange periode van vage klachten, talloze onderzoeken en een verkeerd gestelde diagnose kreeg Rob in 2021 het slechte nieuws te horen: ‘Ja, we hebben een oorzaak gevonden voor al je gezondheidsklachten en het verlies van coördinatie. En ja, het blijkt toch MS te zijn.’ Een uitslag die bij Rob en zijn gezin de bodem onder hun voeten deed wegzakken.

Al snel blijkt dat de enige behandeling die in Nederland mogelijk is, het toedienen van medicatie via een infuus, voor Rob weinig doet. Zijn gezondheid wordt alleen maar slechter. Er rest dan eigenlijk nog maar één optie: een zogenaamde HSCT-behandeling. Dit is een stamceltherapiebehandeling die ervoor kan zorgen dat de ziekte tot stilstand wordt gebracht. Genezing is niet mogelijk, maar hoe mooi zou het zijn als Robs situatie niet verder verslechtert. Als hij kan blijven lopen. Nog dingen met zijn gezin kan ondernemen. Als zijn gezondheid misschien zelfs nog iets verbetert.

Hoe mooi dit ook klinkt, er zit – je verwacht het al – een flinke adder onder het gras: deze behandeling kan Rob niet in Nederland ondergaan. Wel in Mexico, maar … dit wordt niet door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. De kosten voor de behandeling zullen rond de 55.000 US$ liggen (exclusief vliegtickets en onvoorziene kosten). Een enorm bedrag dus. Reden voor Rob en de mensen om hem heen om de stichting ResetMS4rob in het leven te roepen. Via crowdfunding hopen ze de benodigde € 65.000,00 bij elkaar te krijgen, zodat Rob in januari 2023 de stamceltherapie kan ondergaan. Op de website www.resetms4rob.nl lees je alles over de stichting én natuurlijk op welke manieren je Rob kunt helpen. Wil je een bijdrage leveren om zijn strijd tegen MS mogelijk te maken? Doneer dan via GoFundMe of rechtstreeks aan de stichting. Rob en zijn gezin zullen je meer dan dankbaar zijn!


Steun ook Rob!

Lees meer op:

www.resetms4rob.nl

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×