• Subsidie voor elektrisch auto rijden
  • Subsidie voor elektrisch auto rijden
  • Subsidie voor elektrisch auto rijden
Elektrisch auto rijden voor
iedereen in handbereik?

De Nederlandse subsidie voor particulieren die een elektrische auto willen kopen, is definitief goedgekeurd.

Particulieren kunnen per 1 juli subsidie krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto.

Bij de nieuwe regeling krijgen consumenten € 4.000 aan premie. Dit bedrag is voor particulieren die een nieuwe elektrische auto met een aanschafwaarde tot € 45.000 en een minimale actieradius van 120 kilometer kopen. Bij private lease wordt de € 4.000 gedurende de looptijd verrekend in het maandbedrag.

Voor gebruikte elektrische auto’s is er een premie van € 2.000. De occasion moet dan wel bij een erkend bedrijf zijn gekocht: de premie geldt niet voor een verkoop tussen particulieren onderling.

Heeft u voor uw bedrijf een elektrische auto aangeschaft? Dan kunt u hiervoor mogelijk gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hiervoor komen elektrische voertuigen in aanmerking die staan op de Milieulijst 2020. De code voor elektrische voertuigen is E 3110.

Onder de code E 3110 vallen nieuwe, volledig elektrische auto’s met een CO2-uitstoot van 0 gr/km. Deze komen in aanmerking voor 13,5% MIA. Het gaat hier om ‘elektrisch aangedreven voertuigen’. Dit betekent dat u onder deze code ook motoren en andere voertuigen kunt melden, die voldoen aan de codeomschrijving.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×