• Tip: Handboek Ondernemen 2023
 • Tip: Handboek Ondernemen 2023
 • Tip: Handboek Ondernemen 2023
TvdW
20-03-2023

Waar krijgen ondernemers mee te maken? Welke eisen worden er gesteld aan de administratie? Hoe zit het met investeringen en met bedrijfsruimte? Wat te doen als er personeel in dienst komt? En vooral, welke gevolgen hebben deze kwesties voor de belastingen, bijdragen en premies? Dit alles en nog veel meer wordt besproken in het Handboek Ondernemen 2023 van de Belastingdienst.

 

Wat is het Handboek Ondernemen 2023 Belastingdienst?

Er zijn veel vragen waar elke ondernemer een antwoord op zoekt. Die antwoorden zijn terug te vinden in het Handboek Ondernemen, die nu met alle aangepaste regelingen in 2023 helemaal geüpdatet is. Dit handboek wordt al jarenlang uitgegeven en wordt elk jaar vernieuwd met relevantere tips en geüpdatete regelingen. Zo ben je als ondernemer van allerlei verschillende zaken op de hoogte. Voor de startende en kleine ondernemer is er bijvoorbeeld alles te lezen over belastingen, bijdragen en premies. Wij als TvdW vinden het een nuttig handboek en delen het daarom dan ook graag met je in deze blog.

 

Via de link hieronder kun je het handboek eenvoudig downloaden via de site van de Belastingdienst. Daarna bespreken we welke hoofdstukken je in het handboek terug kunt vinden, zodat je hier makkelijk doorheen kunt navigeren en snel kunt vinden wat jij zoekt.

 

Downloaden: Handboek ondernemen 2023

 

Welke hoofstukken zijn er in het Handboek Ondernemen 2023 Belastingdienst?

In het handboek zijn de volgende hoofdstukken te vinden:

 1. Bedrijf starten
 2. Aanmelden Belastingdienst en KvK
 3. Spelregels
 4. Administratie opzetten
 5. Kosten, vrijstellingen, aftrekposten en verliesverrekening
 6. Bedrijfsruimte
 7. Investeren en inkopen
 8. Autokosten en fiets van de zaak
 9. BTW berekenen
 10. Hulp in de onderneming
 11. Personeel in de onderneming
 12. Zakendoen met buitenland
 13. Aangifte doen en belastingen betalen
 14. Onderneming overdragen
 15. Onderneming stoppen
Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×