• Tweefactor-authenticatie bij MijnToeslagen uitgesteld
  • Tweefactor-authenticatie bij MijnToeslagen uitgesteld
  • Tweefactor-authenticatie bij MijnToeslagen uitgesteld
TvdW
09-02-2024

Voorlopig kunnen gebruikers van Mijn Toeslagen en van de Kinderopvangtoeslag-app in blijven loggen met hun huidige gebruikersnaam en wachtwoord. Het was de bedoeling om inloggen voortaan verplicht te combineren met de DigiD-app of een sms-controle. Maar: dat plan om met tweefactor-authenticatie in te loggen op MijnToeslagen is uitgesteld.

 

Meer tijd nodig voor overstap naar tweefactor-authenticatie

Aangezien er gewerkt gaat worden met een verplichte extra beveiligingsstap, moet deze stap ook wel daadwerkelijk veiliger zijn en logischerwijs vlekkeloos werken. Om dat te waarborgen, moest de Dienst Toeslagen een hoop extra testen uitvoeren. Voor deze testen hebben zij de komende periode wat meer tijd nodig dan gedacht. Vandaar ook dat de verplichte inlog met DigiD of sms-controle nog een tijdje is uitgesteld.

 

Van gebruikersnaam naar inlog met DigiD

Hoewel de optie om met gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen blijft bestaan, kun je er al wel vast voor kiezen over te schakelen naar inloggen met je DigiD. Dit kan ook middels een sms-controle. Deze inlogmethode is al veiliger dan enkel met je gebruikersnaam en wachtwoord. Zo ben je alvast voorbereid voor wanneer inloggen met DigiD of sms-controle uiteindelijk verplicht wordt.

Wil je weten hoe je overschakelt van inlogmethode? Kijk daarvoor op deze website van DigiD.

 

Waarom tweefactor-authenticatie bij MijnToeslagen?

De Overheid kiest er bewust voor om zaken als MijnToeslagen en de Kinderopvangtoeslag-app beter te beveiligen met hogere inlogniveaus. Dat houdt deze platformen, die vaak gevoelige en persoonlijke informatie bevatten, een stuk veiliger. Doordat je altijd je telefoon nodig hebt bij het inloggen, is deze manier van inloggen beter beveiligd tegen bijvoorbeeld criminelen die ongewild onder jouw naam in willen loggen. Je persoonlijke gegevens worden op die manier beter beschermd.

 

Wanneer wel inloggen op MijnToeslagen met tweefactor-authenticatie?

Het is nog niet bekend hoeveel langer de testen rondom verplicht inloggen met DigiD zullen gaan duren. Zodra deze mogelijk is, brengen we je hier natuurlijk van op de hoogte. Houd hiervoor goed onze TvdW Blogt pagina of onze sociale media in de gaten!

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×