• Vergoeding kosten energie-intensieve ondernemers
  • Vergoeding kosten energie-intensieve ondernemers
  • Vergoeding kosten energie-intensieve ondernemers
TvdW

Voor de periode november 2022 tot en met december 2023 ontvangen mkb-ondernemingen bij wie de energiekosten overeenkomen met minimaal 12,5% van de omzet, een vergoeding van maximaal € 160.000 via de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). Mogelijk krijgen uw klanten hiermee te maken.

Deze energie-intensieve mkb’ers krijgen een compensatie van 50% van de energiekostenstijging boven een vastgestelde drempelprijs. Een deel van deze mkb’ers zit nu al in acute problemen. Het kabinet gaat daarom tot de openstelling van de TEK coulant om met individuele ondernemers die een verzoek voor uitstel van belasting indienen. Financiële dienstverleners – denk aan banken – zijn bereid gevonden om sneller en soepeler om te gaan met aanvragen voor liquiditeit, zoals voorschotten. 

Voor wie?

Mogelijk gaan enkele tienduizenden bedrijven gebruikmaken van de TEK-regeling, zoals bakkers, productielocaties en werkplaatsen. Ook landbouwbedrijven, bijvoorbeeld tuinders, vallen onder de TEK, maar wel met een maximum bedrag per onderneming van € 62.000. Het eerder aangekondigde prijsplafond voor kleinverbruikers (huishoudens, zzp’ers en kleinere kantoren) ondersteunt zeker 250.000 bedrijven bij de gestegen energiekosten.

Bron: rijksoverheid.nl

Meer informatie

U vindt meer informatie op de internetsites van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×