• Wat is de Subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie (STAP)?
  • Wat is de Subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie (STAP)?
  • Wat is de Subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie (STAP)?
Subsidieregeling Stimulering
Arbeidsmarktpositie

De Subsidieregeling stimulering arbeidsmarktpositie, ook wel STAP, is een nieuw scholingsbudget aangeboden door de overheid waar werknemers gebruik van kunnen maken. De overheid heeft STAP gemaakt om meer mensen te helpen met hun (om)scholing. Hiermee kunnen mensen hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

Het STAP budget zal in de aangifte inkomstenbelasting de aftrekpost voor scholing vervangen. Deze aftrekpost is nog wel te benutten voor werknemers en ondernemers voor het jaar 2021.

Het STAP budget is maximaal € 1.000 euro, incl. BTW, per persoon. Het budget kan worden gebruikt voor opleidingen, cursussen en trainingen, inclusief de bijbehorende leer- en beschermingsmiddelen. In het geval een opleiding, cursus of training boven het budget uitkomt, zou je als werkgever de kosten boven het budget kunnen vergoeden voor je werknemer. Voor een lijst van STAP opleidingen, cursussen, etc. klik dan hier.

Het STAP budget kan aangevraagd worden via de website van het UWV. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden, deze zijn als volgt:

  • Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.
  • Je bent minimaal 18 jaar, of nog niet met pensioen;
  • Je werkt in loondienst, bent een ondernemer of hebt geen werk;
  • Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd;
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;

De vergoeding moet vóór de aanvang van de opleiding aangevraagd worden. Na goedkeuring van het UWV zal het volledige bedrag (tot een max. van € 1.000) aan de opleider betaald worden.

Let wel op: Er is per aanvraagperiode maar een bepaald budget beschikbaar, wanneer dit budget op is kunnen er geen aanvragen meer gedaan worden tot de volgende periode.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×