• Michelle Zacht – VeloCoach
  • Michelle Zacht – VeloCoach
  • Michelle Zacht – VeloCoach
Klant aan het Woord

Een tijdje geleden won Michelle Zacht een winactie bij TvdW met haar bedrijf VeloCoach. Hoe gaat het nu met haar? In deze editie van Klant aan het Woord vragen we Michelle Zacht naar de afgelopen jaren met haar bedrijf VeloCoach en hoe TvdW haar daarbij heeft kunnen helpen.

 

Michelle, wat leuk dat je weer met ons in gesprek wilt! Voor de mensen die je nog niet kennen, wil je jezelf en je bedrijf VeloCoach nog eens kort introduceren?

Ik ben Michelle Zacht, een geboren en getogen Waalwijkse. In 2017 ben ik naar de Kamer van Koophandel gestapt om mezelf in te schrijven met mijn bedrijfje VeloCoach. Ik ben destijds vooral gestart met VeloCoach voor het geven van sportlessen op sportscholen en individuele coaching van fietsers. Ik noem dit nog steeds een ‘uit de hand gelopen hobby’, want doe dit naast mijn fulltime baan als leidinggevende bij een woningcorporatie.

Michelle Zacht van VeloCoach

Michelle Zacht van VeloCoach

 

Je hebt een tijdje terug een winactie bij ons gewonnen. Wat is er sinds die tijd allemaal veranderd voor jou en je bedrijf?
4 jaar geleden ben ik heel fijn door jullie geholpen met mijn administratie. Een taak waarvan ik merkte dat het steeds complexer werd en een taak die vooral ook tijd kost. Ik kreeg hele fijne tips die me hebben geholpen voor mijn administratie, waarmee ik op dat moment prima verder kon.

Inmiddels verricht ik ook andere type werkzaamheden vanuit mijn bedrijf. Doordat ik actief ben op social media, zijn er leuke samenwerkingen ontstaan die ik ook zakelijk kan insteken. Daarnaast begeleid ik nu af en toe fietsevenementen of fietsreizen en schrijf ik blogs. Door de uitbreiding van mijn activiteiten werden mijn inkomsten – en uitgaven – groter en heb ik doen beseffen dat het een veel beter idee is om de administratie verder uit te besteden. Daarom ben ik ook teruggekomen als klant bij TvdW! In de tijd die ik daarmee bespaar, kan ik weer extra uren werken voor VeloCoach.

 

Hoe gaat het combineren van VeloCoach met je andere fulltime baan?

Voor mij blijft dit nog prima te combineren met mijn huidige baan en dat is ook de bedoeling. Soms is het wel erg druk, maar als je iets heel leuk vind om te doen, dan voelt het niet als werk. Dat wil ik graag zo houden en daarom heb ik ook niet de ambitie om dit fulltime te doen. Wellicht dat ik dit in de toekomst wel in een andere verhouding wil combineren met mijn reguliere baan.

 

De vorige keer dat we je spraken was je druk bezig met het verder opstarten van VeloCoach en werkte je bijvoorbeeld aan de website. Hoe staat het nu met deze ontwikkelingen? Heb je inmiddels al actieve promotie gedaan bijvoorbeeld? En ben je tevreden hoe de dienstverlening van VeloCoach nu staat?
Zelfs zonder aan actieve promotie te doen, heb ik eigenlijk continu nieuwe klanten en samenwerkingen kunnen opstarten. Ik mag nu zoveel mensen helpen en leuke dingen doen, wat ik gewoon ‘mijn werk’ mag noemen. Daar ben ik erg trots op!

Ik heb zelfs al een aantal keer ‘nee’ moeten zeggen omdat ik gewoon echt te vol zat met het aantal mensen dat ik coach. Ik wil het behapbaar houden en mijn fulltime werk moet altijd prioriteit blijven gezien de verantwoordelijkheden die ik daar heb. De website is er hierdoor ook nog steeds niet van gekomen, maar heb al wel besloten dat het ook iets wordt wat ik niet meer zelf ga afmaken, maar ook beter kan uitbesteden.

 

Dat klinkt inderdaad als iets om trots op te zijn! Heeft TvdW je de afgelopen tijd kunnen helpen om je werkzaamheden voor VeloCoach behapbaar te houden?
Ik heb door TvdW mijn jaarrekening op laten stellen, maar ook mijn inkomstenbelasting laten doen. Daarbij heb ik wat ‘handigheidjes’ meegekregen om dingen het komende jaar weer wat ‘sneller’ te kunnen administreren. En natuurlijk ook wat tips zodat ik niet meer belasting betaal dan nodig.

 

Welke werkzaamheden heb je vooral bij TvdW liggen? Doe je bepaalde administratieve werkzaamheden nog zelf?
Ik heb een softwareprogramma om mijn administratie in bij te houden. Hierin stuur ik mijn facturen en boek ik deze in. TvdW kan dit dan uitlezen als het jaar is gesloten en gaat hier vervolgens mee aan de slag voor mijn jaarrekening en inkomstenbelasting.

 

Wat zorgt ervoor dat je al die tijd al klant van TvdW bent gebleven?
Wat voor mij prettig is, is dat het letterlijk om de hoek is. Je loopt ‘bij wijze van’ zo even binnen. Al tijdens mijn eerste bezoek merkte ik dat er een prettige sfeer hing op het kantoor en je voelt je direct welkom. Daarbij merkte ik ook dat de werknemers oprecht interesse tonen in wat je doet en is er elk gesprek ook even tijd voor de persoonlijke aandacht.

Zo was ik in de zomer op het TvdW kantoor, waarbij Connie mij uitzwaaide en had gehoord dat ik dezelfde avond nog op vakantie zou vertrekken. Ze wenste me een fijne vakantie en kreeg een handige ‘coffee to go-beker’ van TvdW mee voor onderweg. Dat is toch super attent? Ik heb hem nog altijd mee in mijn auto!

 

Hoe bevalt de samenwerking met TvdW verder?

Ik heb nu Marcel als mijn contactpersoon en dat verloopt prettig. Ik krijg snel reactie op mijn vragen en voel me vrij om even een mail te sturen als ik een vraag heb. Daarnaast maken ze ook snel een gaatje in de agenda voor je vrij als er zaken besproken moeten worden. Belangrijkste is uiteindelijk dat ik ook het gevoel heb dat mijn administratie in goede handen is door de professionele aanpak van TvdW.

 

Heb je bij VeloCoach ook zo’n eigen aanpak om je eigen klanten te begeleiden?

Ik probeer me te onderscheiden door met de coaching niet enkel de focus te hebben op enkel maximaal presteren, maar echt op zoek te gaan wat bij de persoon past qua training dat in balans is met vaak een gezin, een drukke baan en sociaal leven. Wat ik vaak van anderen hoor is dat ze mijn oprechte interesse erg waarderen. Of ik nu een reis begeleid, iemand individueel coach of een groep in de sportschool: ik probeer iedereen dat extra stukje persoonlijke aandacht te geven. Wat je geeft, krijg je terug en dat geeft mij zelf ook veel positieve energie. Dat maakt dat ik veel plezier heb in wat ik doe.

 

Michelle Zacht van VeloCoach op fietsvakantie

Wat gaat de toekomst brengen voor VeloCoach?
Voor mij blijft het belangrijk om ook te investeren in opleiding en training om bij te blijven als coach. Daarnaast moet ik mij steeds bewuster worden dat ik wellicht vaker keuzes moet maken om focus te houden. Als ik echt meer zou willen gaan doen als VeloCoach moet ik het anders gaan insteken (en kom ik natuurlijk TvdW om advies vragen). Vooralsnog houd ik het gewoon bij mijn ‘uit de hand gelopen hobby’.

 

Heb je nog een mooie afsluiter die je graag mee zou willen geven aan de lezers?

Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om de administratie uit te besteden. Ik denk dat veel mensen dit best zelf denken te kunnen en het daarom zelf blijven doen. Mijn tip is om je vooral te focussen op waar jezelf goed in bent. Besef dat een goede administratie een vak apart is en dit je (vaak achteraf pas) een hoop zorgen achteraf bespaart.

 

Hartelijk bedankt voor het beantwoorden van deze vragen Michelle! We wensen je veel succes met VeloCoach in de toekomst. 

 


Michelle Zacht

Waalwijk
+31 6 41186949
Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×