• Roel Brands – Brands Bedrijfsmakelaardij
  • Roel Brands – Brands Bedrijfsmakelaardij
  • Roel Brands – Brands Bedrijfsmakelaardij
Klant aan het Woord

Vandaag in een nieuwe ‘Klant aan het woord’: Roel Brands van Brands Bedrijfsmakelaardij uit Berkel-Enschot. We laten je graag kennismaken met deze ondernemer, die vertelt over zijn bedrijf, zijn toekomstplannen en de samenwerking met ons kantoor.


Brand maar los, Roel!

Roel Brands

Roel Brands van Brands Bedrijfsmakelaardij

Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Roel Brands, ik ben 40 jaar en ik woon en werk in Berkel-Enschot. Ik ben getrouwd, vader van drie prachtige kinderen én sinds 2019 oprichter en eigenaar van Brands Bedrijfsmakelaardij B.V. Mijn bedrijf is specialist op het gebied van commercieel vastgoed, waarbij ik me vooral op de regio Midden-Brabant – en dan met name de driehoek tussen Boxtel, Waalwijk en Tilburg – richt.

Voordat ik zelfstandig ondernemer werd, heb ik dertien jaar in loondienst gewerkt, bij twee middelgrote makelaarskantoren in de regio. Hier heb ik absoluut heel veel geleerd. Toch bleef ik het idee houden dat de markt van de bedrijfsmakelaardij persoonlijker kon. Kleiner, meer betrokkenheid, kortere lijnen. Dat heeft mij ertoe gebracht mijn eigen bedrijf te starten. Ik denk dat grotere vastgoedpartijen toch vaak meer datagedreven werken, meer volgens de standaardprotocollen. Terwijl ik juist van het maatwerk ben: direct contact met de juiste persoon, echte aandacht voor de klant, persoonlijk advies voor zijn of haar specifieke vraagstuk. Ik denk dat dat is waar Brands Bedrijfsmakelaardij zich echt in onderscheidt.

 

Dat klinkt als een mooie manier van werken. Eigenlijk eenzelfde manier als wij bij TvdW zo belangrijk vinden! Kun je iets vertellen over de belangrijkste werkzaamheden binnen je bedrijf?

Jazeker. Onze dienstverlening is heel divers: van aan- en verkoop tot aan- en verhuur, van vastgoedbeleggingen en taxaties tot het beoordelen van een huurovereenkomst en alles daartussenin. We zijn continu op zoek naar de meest passende en professionele oplossing voor ieder denkbaar huisvestingsvraagstuk, voor zowel de particuliere als de zakelijke opdrachtgever.

Naast onze eigen ruime expertise maken we ook gebruik van een groot netwerk aan specialisten, niet alleen op het gebied van vastgoed, maar ook als onze klanten bijvoorbeeld een aannemer of architect zoeken, of een advocaat, notaris of specialist op het gebied van duurzaamheid nodig hebben. We denken graag op alle gebieden met onze klanten mee en zorgen ervoor dat iedere klant zich echt welkom voelt bij ons.

 

Merk je dat er veel veranderingen zijn in de makelaardijwereld de laatste tijd? En hoe ga je daar binnen jouw bedrijf mee om?

Die zijn er absoluut, de laatste jaren zelfs meer en sneller dan ooit. Vooral doordat de wetgeving snel verandert, is het voor vastgoedeigenaren belangrijk om vooruit te kijken. En ook op het gebied van duurzaamheid is er momenteel veel gaande. Je merkt dat de beschikbaarheid van geld en de huidige kosten veel invloed hebben op de investeringen die in het vastgoed worden gedaan. En ook de stijgende rente en de situatie in Oekraïne zorgen natuurlijk voor onrust. Ik zorg ervoor dat ik goed op de hoogte ben van alle wijzigingen die er spelen en die er nog aankomen en dat ik mijn klanten hier op tijd over informeer. Zo kunnen we voorkomen dat er onnodige of verkeerde investeringen worden gedaan.

 

Dat klinkt als een dynamische wereld! We begrijpen dat je je focus zoveel mogelijk op je business wilt houden en zijn blij dat TvdW je wat andere taken, zoals je aangiftes, uit handen kan nemen. Zou je iets over onze samenwerking willen vertellen?

Over de samenwerking zelf kan ik kort zijn: die bevalt zeer goed! Ik ben al vanaf de start van mijn bedrijf in 2019 klant bij TvdW. Ik kende Twan al vanuit de tijd dat hij op zoek was naar huisvesting voor zijn kantoor. Van daaruit heb ik ook bemiddeld bij de verhuizing van zijn kantoorpand naar de huidige locatie aan de Margrietstraat. Ons contact was altijd heel persoonlijk en professioneel, precies de waarden die ik zelf ook zo belangrijk vind. Vandaar mijn keuze voor TvdW toen ik mijn eigen bedrijf begon. Inmiddels hebben ze me al van veel waardevolle adviezen voorzien en ervaar ik dat mijn vragen altijd snel en kundig worden beantwoord.

 

Een deel van de administratieve werkzaamheden doe ik zelf via het online boekhoudpakket van TvdW. Dat werkt prima, zeker na de uitleg die ik vooraf kreeg. Zo kan ik zelf op ieder moment zien hoe mijn bedrijf er financieel voor staat. Andere zaken, zoals mijn jaarlijkse aangifte en de jaarstukken, besteed ik maar al te graag uit aan TvdW. Daar hebben zij duidelijk meer verstand van dan ik!

 

Wat ik erg fijn vind is dat het team bestaat uit leuke, jonge medewerkers die voor een persoonlijk en laagdrempelig contact zorgen. En natuurlijk dat ze zo goed op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en van de veranderende wetgeving. Dat geeft mij inderdaad de rust om me helemaal op mijn bedrijf te kunnen focussen.

 

Fijn om te horen! Over focus gesproken: waarop wil je je de komende jaren richten met Brands Bedrijfsmakelaardij? Heb je bepaalde dromen of ambities voor de toekomst?

Het belangrijkste vind ik dat mijn bedrijf de kwaliteit en persoonlijke benadering die het nu heeft, blijft behouden. Maar daarnaast zou ik best, mits op een natuurlijke manier, willen groeien, zowel in de taxatie- als in de makelaardijtak van mijn bedrijf. Het mooiste zou zijn dat wanneer iemand in mijn werkgebied vraagt: ‘Welke bedrijfsmakelaar kan ik het beste kiezen?’ het antwoord dan stellig is: ‘Dan moet je bij Brands Bedrijfsmakelaardij zijn!’. Dat lijkt me een mooi streven.

 

Dat is een mooie ambitie, Roel. En daar wensen wij van TvdW je natuurlijk veel succes bij! Heb je aan het einde van deze ‘Klant aan het woord’ nog iets wat je met de lezers zou willen delen?

Mocht je als ondernemer twijfels hebben of je huidige huisvesting nog wel bij je bedrijf past of nog wel aansluit bij de huidige marktsituatie, bel me dan eens vrijblijvend op. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

 

Daar sluiten we graag mee af! We bedanken Roel Brands hartelijk voor zijn medewerking aan deze ‘Klant aan het woord’ én natuurlijk voor de leuke samenwerking. We hopen nog lang te mogen meewerken aan het succes van zijn mooie bedrijf.


Brands Bedrijfsmakelaardij B.V.
Postbus 54
5056 ZH Berkel-Enschot

www.brandsbedrijfsmakelaardij.nl
info@brandsbedrijfsmakelaardij.nl

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×