• Aanmaningen na intrekken bijzonder uitstel coronacrisis
  • Aanmaningen na intrekken bijzonder uitstel coronacrisis
  • Aanmaningen na intrekken bijzonder uitstel coronacrisis
TvdW
09-10-2023

Eind vorige maand heeft de Belastingdienst aanmaningen gestuurd naar alle ondernemers bij wie ze het bijzonder uitstel, dat werd uitgegeven naar aanleiding van de coronacrisis, hebben ingetrokken. Dat betekent dat de speciale betalingsregeling nu is afgelopen. Wanneer je nog een of meerdere betalingen open hebt staan, krijg je hiervan nu een aanmaning. Alles over deze aanmaningen na het intrekken bijzonder uitstel door de coronacrisis lees je in deze blog.

 

Meerdere aanmaningen na intrekken bijzonder uitstel

De Belastingdienst verstuurt van elke periode waarvan je de naheffingsaanslag nog niet hebt betaald een aanmaning. Heb je de afgelopen twee jaar dus geen enkele naheffingsaanslag betaald en doe je je aangifte per maand? Dan ontvang je dus 24 aanmaningen. In hetzelfde geval bij kwartaalaangiftes krijg je 8 aanmaningen. De Belastingdienst verstuur alle aanmaningen tegelijkertijd. De kans is groot dat je alle aanmaningen dan ook (vrijwel) tegelijkertijd binnen krijgt.

Je kon ook uitstel voor de inkomstenbelasting aanvragen. Heb je hier ook nog niet aan voldaan? Dan ontvang je dit uitstel eveneens aanmaningen. Deze worden tegelijkertijd verstuurd, net als de aanmaningen voor de btw.

 

Bekijk je schuldenoverzicht na aanmaningen

Op 1 oktober 2023 is het 3-maandelijkse schuldenoverzicht van de Belastingdienst verstuurd. In dit overzicht staat precies welke aanslagen nog open staan en welke je dus nog moet betalen. Hierin zie je ook meteen voor welke zaken de Belastingdienst een aanmaning zal versturen.

 

Geen reactie op aanmaning na intrekken bijzonder uitstel?

Wanneer je geen reactie op de aanmaningen geeft of simpelweg niet betaald, zal de Belastingdienst een dwangbevel naar je opsturen. Dit wil je ten alle tijden voorkomen, omdat hieraan hoge kosten zijn verbonden.

Betaal of reageer je naar aanleiding van een dwangbevel nog altijd niet? Dan gaat de Belastingdienst over op invorderingsmaatregelen. In dat geval kan jouw bank verplicht worden je openstaande schuld te vergoeden uit je eigen tegoeden bij de bank. De Belastingdienst kan ook beslag op je eigendommen leggen. Als dat het geval is, zal de Belastingdienst nogmaals proberen eerst contact met je op te nemen.

 

Aanmaningen voor 1 oktober 2022

Heb je nog een aanmaning liggen die voor 1 oktober 2022 verstuurd is en heb je deze nog niet betaald? Dan wordt voor deze aanmaningen direct een dwangbevel meegestuurd. Deze zal de Belastingdienst uiterlijk in de laatste maand van 2023 versturen.

 

Wat kun je doen na aanmaning na intrekken bijzonder uitstel?

Als je de aanmaning kunt betalen, is het verstandig dit zo snel mogelijk te doen. Zo voorkom je andere aanmaningen, dwangbevelen of zelfs invorderingsmaatregelen op een later moment.

Wanneer je de aanmaning(en) niet kunt betalen, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de Belastingdienst. Hiervoor gebruik je de Belastingtelefoon via 0800 – 0543. Ben je klant bij TvdW? Dan kunnen wij ook met je meekijken.

Heb je je betalingsachterstand al ingelopen voor 29 augustus 2023? In dat geval blijft de betalingsregeling voor het bijzonder uitstel wel mogelijk. In dat geval ontvang je hiervoor een officiële bevestiging van de Belastingdienst zelf.

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×