• Al je toeslagen overzichtelijk in nieuwe app Toeslagen
  • Al je toeslagen overzichtelijk in nieuwe app Toeslagen
  • Al je toeslagen overzichtelijk in nieuwe app Toeslagen
Tvdw
01-04-2024

Als het om je financiële gegevens en toeslagen gaat, is het fijn om te weten dat alles klopt. En dat je dat makkelijk in kunt zien óf kunt wijzigen wanneer dat nodig is. Daarvoor heeft de Dienst Toeslagen hun nieuwe app ‘Toeslagen’ gelanceerd. Op die manier kun je al je toeslagen handig in één overzicht bekijken, waar en wanneer je maar wilt.

 

Wat kun je met de nieuwe app Toeslagen?

Met de nieuwe app Toeslagen heb je alle actuele informatie rondom je toeslagen overzichtelijk op één plek. Zo kun je zien op basis van welke gegevens je toeslagen worden berekend. Als je gegevens veranderen, kun je die in de app meteen doorgeven. Denkt de Dienst Toeslagen dat er actie benodigd is? Dan krijg je hiervoor een handige melding op je telefoon. Zo ontvang je nooit te veel of te weinig toeslagen. Heel handig dus!

 

Niet alle functies Mijn Toeslagen beschikbaar

De app is daarmee een handige aanvulling op de online dienst Mijn Toeslagen. Het is nog geen volledige vervanging of op zichzelf staande app waarin je alles kunt regelen. Zo zijn er een aantal zaken die je nog niet via de app door kunt geven. Denk dan aan het volledig stopzetten van je toeslagen of het aanpassen van je rekeningnummer. Ook een verandering in je vermogen, huur, werksituatie of kinderopvang moet je vooralsnog doorgeven via Mijn Toeslagen.

 

Vervanger App kinderopvangtoeslag

De App kinderopvangtoeslag is volledig opgegaan in de nieuwe app Toeslagen. Alle functies die je al had in de oude app, heb je nu ook in de nieuwe app. Zo kun je alle gegevens bekijken en je inkomen doorgeven wanneer dat verandert. Verder kun je aangeven dat je kind vaker, minder vaak, naar een andere of helemaal niet meer naar de opvang gaat.

 

Veilige en snelle toegang tot nieuwe app Toeslagen

In de app zijn persoonlijke en financiële gegevens terug te vinden. Die wil je natuurlijk goed beschermen. Daarom werkt de app met verschillende veilige lagen, zodat al je gegevens beschermd worden verwerkt.

 

Daarvoor log je in met DigiD, bijvoorbeeld via de DigiD-app. De nieuwe app Toeslagen slaat je DigiD-gegevens niet op. Je moet daardoor telkens opnieuw inloggen, maar dit zorgt er wel voor dat al je gegevens veilig zijn.

 

Lees ook: Tweefactor-authenticatie bij MijnToeslagen uitgesteld

 

Nieuwe app Toeslagen: steeds meer mogelijkheden

De app is pas net gelanceerd, maar over nieuwe toevoegingen wordt al druk nagedacht. Zo kun je binnenkort bijvoorbeeld een wijziging in je huur doorgeven. Daarmee krijgt de app steeds meer functies die overeenkomen met Mijn Toeslagen.

 

Wanneer moet je veranderingen rond je toeslagen doorgeven?

Als er iets verandert in je leven, kan dat invloed hebben op de toeslagen die je ontvangt. Denk dan bijvoorbeeld aan een verandering in je inkomen of woonsituatie. Ook wanneer je kind vaker of juist minder vaak naar de kinderopvang gaat, moet je dat doorgeven. Ga je samenwonen, trouwen of juist uit elkaar? Dat is ook belangrijk om door te geven. Op deze website vind je een volledig overzicht.

 

Download de nieuwe app Toeslagen hier!

Wil je de nieuwe app Toeslagen zelf downloaden? Check dan deze link om de app te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Denk eraan dat je een DigiD nodig hebt om in te kunnen loggen op de app.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×