• Nieuw: Europese variant van KOR
  • Nieuw: Europese variant van KOR
  • Nieuw: Europese variant van KOR
Tvdw
10-04-2024

Vanaf 1 januari 2025 kun je als kleine, zelfstandige ondernemer ook de KOR (Kleine Ondernemersregeling) toepassen binnen de Europese Unie. Dan gaat namelijk de Europese Kleineondernemersregeling in. Met deze nieuwe regeling heb je als Nederlandse ondernemer de mogelijkheid om je btw-vrijstelling in een andere Europese lidstaat toe te passen. Meer weten over deze Europese variant van de KOR? Lees snel verder! 

 

De Europese KOR in het KORt 

Nu kun je als Nederlandse ondernemer enkel de KOR in Nederland toepassen. De EU-KOR moet ervoor zorgen dat je ook in aanmerking komt voor de KOR (of een soortgelijke regeling) in het buitenland. Dat gaat vanaf 2025 in werking. 

 

Voorwaarde is dan dat de totale omzet binnen de gehele Europese Unie niet meer is dan 100.000 euro. Daarnaast mag de omzetdrempel die in de betreffende lidstaat geldt niet overschreden worden. Als je de EU-KOR toepast in een bepaalde lidstaat, zijn alle leveringen van goederen of diensten in dat land voortaan vrijgesteld van btw. Dat is handig voor jou, maar let ook op dat klanten geen btw meer over hun aan kopen af kunnen trekken. 

 

Lees ook: Deze 10 fiscale fouten maken zzp’ers vaak

 

Wanneer kun je de Europese KOR aanvragen? 

Je kunt de Europese KOR aanvragen op de dag dat deze in gaat, namelijk 1 januari 2025. Je doet dit dan via de Nederlandse Belastingdienst. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, wordt op een later moment bekend gemaakt. Dan zullen we je zeker voorzien van een update. 

 

Oproep: EU-KOR afstemmen op wensen 

De Belastingdienst wil graag dat zoveel mogelijk ondernemers gebruik gaan maken van de EU-KOR. Daarom zoekt de Belastingdienst naar ondernemers die willen vertellen hoe deze regeling zo goed mogelijk bij hun behoeften afgesteld kan worden.  

 

Kom jij in aanmerking voor de EU-KOR en wil je graag je mening delen? Dan kun je contact opnemen via ux.lab@belastingdienst.nl. Vermeld in je mail je naam en telefoonnummer. Het UX-team van de Belastingdienst vanzelf contact met je op. Zo kun je bijdragen aan een nóg betere Europese variant van de KOR! Meer informatie vind je hier.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×