• Nu ook toeslagen in DigiD overzicht ‘Betalen en ontvangen’
  • Nu ook toeslagen in DigiD overzicht ‘Betalen en ontvangen’
  • Nu ook toeslagen in DigiD overzicht ‘Betalen en ontvangen’
TvdW
18-05-2023

Met je DigiD kun je al een hele hoop handige zaken regelen. Via het Overzicht ‘Betalen en ontvangen’ krijg je een mooi overzicht van alle bedragen die je nog betalen of nog zult ontvangen. Hier staat ook handig bij hoe je het geld over kunt maken wanneer je nog bedragen moet betalen. Sinds kort vind je ook een andere handige nieuwe functie, namelijk verschillende toeslagen in het Overzicht ‘Betalen en ontvangen’.

 

Wat is er nieuw?

In de nieuwe functie voor toeslagen in het Overzicht ‘Betalen en ontvangen’ kun je nu al alle toeslagen die je terug moet betalen overzichtelijk op een rijtje terugvinden. Dat niet alleen: je krijgt ook handige informatie hoe je dit precies moet regelen. In de toekomst is het de bedoeling dat, naast je terug te betalen toeslagen, ook alle toeslagen die je nog zult ontvangen opgenomen worden in het overzicht.

 

Lees ook: Uitstel belastingaangifte 2022: zo regel je dat

 

Wat kon er al?

Om goed overzicht te houden, is het Overzicht ‘Betalen en ontvangen’ enorm handig. Zo zie je welke bedragen je nog verschuldigd bent aan de Belastingdienst. Ook de maandelijkse bedragen voor de voorlopige aanslag staan in dit overzicht opgenomen. Ten slotte zijn alle eerder betaalde of ontvangen totaalbedragen tot maximaal 2 jaar terug te vinden in het overzicht.

 

Let op: niet helemaal compleet

Hoewel de Belastingdienst er hard aan werkt het overzicht zo volledig mogelijk te maken, staat nog niet álle informatie erin. Zo missen bijvoorbeeld alle te ontvangen toeslagen nog, zoals we eerder al aangaven. Wat betreft de andere zaken missen bijvoorbeeld nog eenmalige uitbetalingen. Denk dan aan het bedrag dat je mogelijk terugkrijgt na een aangifte. Ook eerder betaalde of ontvangen termijnbedragen worden niet altijd in het overzicht opgenomen. Via MijnBelastingdienst of de BelastingTelefoon kun je altijd opvragen welke gegevens nog missen of een bepaald bedrag dat je zelf mist navragen.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×