• SEBA-subsidie vanaf 23 april 2024 verkrijgbaar
  • SEBA-subsidie vanaf 23 april 2024 verkrijgbaar
  • SEBA-subsidie vanaf 23 april 2024 verkrijgbaar
Tvdw
23-04-2024

Ondernemers kunnen vanaf vandaag maximaal 5.000 euro aan subsidie krijgen wanneer zij een elektrische bedrijfsauto aanschaffen. Op 23 april gaat namelijk een nieuwe ronde van de SEBA-subsidie open. In totaal is er 30 miljoen euro aan subsidie beschikbaar. Meer weten over deze SEBA-subsidie en hoe je deze in 2024 aan kunt vragen? TvdW helpt je verder!

 

Hoe werkt SEBA-subsidie 2024?

Je kunt de SEBA-subsidie aanvragen over de netto catalogusprijs. Deze prijs is exclusief btw, maar wel inclusief de bpm en eventuele fabrieksopties. Schaf je een kleine vrachtwagen aan? Dan geldt de verkoopprijs zonder btw. Kleine ondernemingen en non-profit organisaties ontvangen 12 procent voordeel over de catalogusprijs. Middelgrote ondernemingen krijgen 10 procent, grote ondernemingen 7 procent. Dat verschilt daarmee ten opzichte van de percentages van vorig jaar, toen elk type onderneming nog 10 procent subsidie ontving.

 

Let wel op dat je maximaal 5.000 euro subsidie per aanvraag kunt ontvangen. Is bijvoorbeeld de 12 procent die je zou krijgen over de catalogusprijs hoger dan 5.000 euro, wordt je subsidie toch op deze 5.000 euro vastgesteld.

 

Welke voorwaarden gelden bij SEBA-subsidie 2024?

Je kunt de SEBA-subsidie aanvragen voor elektrische bedrijfsauto’s met een gewicht van maximaal 3.500 kilogram. Ga je voor een kleine vrachtauto? Dan mag deze maximaal 4.250 kilogram wegen.

 

Daarnaast mag je bij het doen van de aanvraag nog geen daadwerkelijke koop gesloten hebben.  Heb je al wel een koopovereenkomst? Dan ontvang je geen subsidie, ook niet met terugwerkende kracht. Een offerte is voldoende om de SEBA-subsidie aan te kunnen vragen.

 

Hoe vraag je SEBA-subsidie 2024 aan?

Om de SEBA-subsidie in 2024 aan te kunnen vragen, moet je je richten tot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Je dient hier een digitale aanvraag in. Om deze aanvraag te kunnen doen, heb je eHerkenning met niveau 2+ voor je bedrijf nodig.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×