• Subsidie praktijkleren 2023-2024 tot september aan te vragen
  • Subsidie praktijkleren 2023-2024 tot september aan te vragen
  • Subsidie praktijkleren 2023-2024 tot september aan te vragen
Tvdw
12-06-2024

Wil je aanspraak maken op de Subsidie Praktijkleren 2023-2024? Dan kun je daar nu een aanvraag voor indienen bij de RVO. Dit kun je doen tot en met 17 september 2024; dan sluit om 17.00 uur de aanvraag. Meer weten over wat deze subsidie inhoudt en hoe je hier aanspraak op maakt? Je leest het in deze blog.

 

Wat houdt de Subsidie Praktijkleren 2023-2024 in?

Heb je een bedrijf dat of een instelling die een praktijk- of werkleerplaats aanbiedt? Dan kan je bedrijf of instelling in aanmerking komen voor de Subsidie Praktijkleren. Je krijgt met de subsidie maximaal 2.700 euro per praktijk- of werkleerplaats. De subsidie is bedoeld voor het begeleiden van allerlei soorten leerlingen, studenten en deelnemers van bijvoorbeeld het vmbo of het voortgezet speciaal onderwijs, maar ook uit het hbo of wo, mogelijk te maken. Met de subsidie wil de RvO namelijk tegemoetkomen aan de kosten die werkgevers maken om deelnemers te kunnen begeleiden.

 

Welke voorwaarden gelden voor de Subsidie Praktijkleren 2023-2024?

Aan welke voorwaarden je precies moet voldoen om de subsidie aan te kunnen vragen, verschilt per onderwijscategorie. Die vind je terug op de website van de RvO.

 

Naast de voorwaarden per onderwijscategorie moet je de subsidie na afloop van de begeleiding, aan het einde van het schooljaar, aanvragen. Ook moet je een administratie van bijvoorbeeld de praktijkleerovereenkomsten bijhouden en deze op verzoek kunnen overleggen. Ten slotte moeten de deelnemers voor wie je subsidie aan wilt vragen opgenomen staan in het Register Onderwijs Deelnemers (ROD); een dienst waarin alle gegevens van leerlingen, scholieren en studenten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo opgenomen zijn. (https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/duo-register-onderwijsdeelnemers-rod).

 

Lees ook: SEBA-subsidie vanaf 23 april 2024 verkrijgbaar

 

Hoe werkt de aanvraag voor de Subsidie Praktijkleren 2023-2024?

Zoals gezegd moet je de subsidie aan het einde van het schooljaar, dus na afloop van de begeleiding, aanvragen. Je kunt de subsidie vanaf nu aanvragen. Dit doe je via het online aanvraagportal.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×