• TvdW StartBoost: alles wat je moet weten over onze nieuwe dienst!
  • TvdW StartBoost: alles wat je moet weten over onze nieuwe dienst!
  • TvdW StartBoost: alles wat je moet weten over onze nieuwe dienst!
TvdW
06-10-2023

Vandaag lanceren we een volledig vernieuwde dienst, speciaal om startende ondernemers wegwijs te maken: TvdW StartBoost. Een mooi moment om Twan van de Wiel, mede-eigenaar van TvdW, álles te vragen over deze nieuwe StartBoost! Lees hieronder wat hij over de StartBoost te vertellen heeft.

 

Twan van de Wiel TvdW Waalwijk

Kun je in het kort vertellen wat de TvdW StartBoost precies inhoudt?

De TvdW StartBoost bestaat uit twee gedeelten: een gratis adviesgesprek én een handige administratiemap. Tijdens het gratis adviesgesprek worden diverse zaken uitgelegd en kan de startende ondernemer al zijn of haar brandende vragen stellen. Na het gesprek krijg je als ondernemer de administratiemap, die vol met handige startersinfo zit. Ook ontvang je een link naar onze website, waar je nog extra, handige documenten kunt downloaden.

Omdat we de dienst gratis aanbieden, is de StartBoost een laagdrempelig product waar geen verplichtingen aan vast zitten. Graag delen we onze kennis om startende ondernemers verantwoord van start te laten gaan. De StartBoost is daarom onderdeel van onze TvdW Academy.

 

Waarom hebben jullie besloten de StartBoost (vernieuwd) te introduceren? Waar kwam de inspiratie vandaan?

Eigenlijk hadden we hiervoor twee redenen. Voor de StartBoost hadden we al een andere dienst voor startende ondernemers, namelijk onze starterskit. Deze hebben we een aantal jaar geleden al geïntroduceerd, maar met name in coronatijd zagen we ineens minder startende ondernemers. De afgelopen maanden zien we juist weer een sterke toename. De hoogste tijd om de starterskit te actualiseren en vernieuwen, dus!

Daarnaast vinden we het belangrijk om nieuwe ondernemers direct goed wegwijs te maken. Juist bij de start van een nieuwe onderneming is het enorm belangrijk om goed op de hoogte te zijn van met name alle verplichtingen die hierbij gelden. Meestal heb je de zaken als je businessmodel wel goed in je hoofd. Vaak worden bijvoorbeeld opstartkosten, uren of zakelijke kilometers wél vergeten bij te houden. Ook is dan niet duidelijk hoeveel geld er voor belastingen gereserveerd moet worden. De verschillende ondernemingsfaciliteiten worden dan niet volledig benut, en dat is zonde! Daarom vinden wij het belangrijk alle startende ondernemers wel goed op weg te helpen, zodat ze sterk kunnen starten en alle faciliteiten optimaal kunnen inzetten.

 

Zijn er succesverhalen van startende ondernemers die met de voorganger van de StartBoost flinke stappen hebben kunnen zetten?

Ja, een aantal ondernemers die bij ons langs zijn gekomen voor de starterskit zijn uiteindelijk klant bij ons geworden en hebben een goed lopend bedrijf op kunnen zetten. Het is leuk om te zien dat ze hun droom waar hebben kunnen maken.

Aan de andere kant zijn er ook starters die juist afzien van hun eigen onderneming starten, omdat ze er dankzij het gesprek met ons achter komen dat er voor hen teveel bij komt kijken of dat ze het niet kunnen combineren met hun huidige baan. Dat lijkt misschien een minder groot succesverhaal, maar op die manier kunnen we wel voorkomen dat mensen ‘zo maar’ hun eigen onderneming starten en uiteindelijk in de problemen terechtkomen.

 

Op welke manier helpt de TvdW StartBoost startende ondernemers het overwinnen van de meest voorkomende uitdagingen in de beginfase van een eigen organisatie?

Vaak zien startende ondernemers erg op tegen de administratie en allerlei andere eisen. In het adviesgesprek beantwoorden we alle vragen omtrent deze onderwerpen daarom ook graag. En zit een starter na het gesprek nog met andere vragen? Dan mogen ze die altijd nog stellen. Ook bekijken we naar alle doelen van het bedrijf en in hoeverre deze doelen haalbaar zijn.

 

Welke specifieke hulp en documenten bieden jullie aan binnen de StartBoost?

De StartBoost bestaat uit een administratiemap met een standaardinrichting die je helpt de administratie overzichtelijk op te bergen. Verder is de map voorzien van een informatieblad met alle actuele cijfers en eisen van 2023 en allerlei handige starterstips. Daarnaast zijn via een speciale link een aantal documenten te downloaden zoals een kilometerstaat, maar ook een link naar een gratis facturerings- en urenpakket. Kortom: alle informatie die je nodig hebt als startende ondernemende ondernemer in een begrijpelijke taal beschreven.

 

Hoe onderscheid TvdW zich met de StartBoost?

De TvdW StartBoost is met name bedoeld om starters te helpen met de kennis die wij hebben. We zouden het natuurlijk heel fijn vinden als iemand klant wordt, maar dat is niet het hoofddoel. We begrijpen dat startende ondernemers geen budget hebben om kennis in te kopen, want vaak is er nog geen omzet. Door deze dienst volledig gratis en vrijblijvend aan te bieden, onderscheiden wij ons van andere diensten voor starters.

 

Werkt TvdW voor de StartBoost samen met andere partijen?

Binnen ons netwerk hebben wij ook notarissen en bijvoorbeeld een financieel planner. Daarnaast zijn we sinds kort aangesloten bij financieringsportals van een aantal bekende banken zodat we eenvoudiger een financiering kunnen indienen en sneller een reactie terugkrijgen. Op die manier helpen we starters hun eventuele financiële benodigdheden sneller rond te krijgen.

 

Op welk onderdeel binnen de TvdW StartBoost ben je het meest trots?

Het onderdeel waar ik heel trots op ben, maar eigenlijk opgenomen is binnen de TvdW Academy in zijn geheel, is het E-Book Voorbereiden Jaarrekening. Dit e-book is eigenlijk bedoeld voor de volgende fase van een ondernemer, wat komt er bij kijken aan het einde van het jaar. We brengen dit boek al ruim 10 jaar uit, waarin het e-book van een klein naslagwerk inmiddels is uitgegroeid tot een uitgebreid e-book dat jaarlijks door vele ondernemers gedownload en gebruikt wordt.

Binnen de StartBoost ben ik vooral trots dat we deze dienst volledig gratis aan kunnen en willen bieden, om zo onze kennis te delen met starters die vol met vragen zitten. Zo helpen we ze écht op weg en starten we als TvdW met je mee.

 

Ook niet onbelangrijk: op welke manier kunnen startende ondernemers zich aanmelden voor de TvdW StartBoost?

Startende ondernemers kunnen zich via onze website aanmelden of bellen naar een van onze medewerkers op 0416-337793.

 

Tot slot, wat is jouw persoonlijke advies voor starters die aan het begin van hun ondernemersreis staan?

Zorg dat je vooraf relevante kennis vergaart. Je hebt je onderneming zo ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar: dan ben je ook meteen ondernemer mét de daarbij behorende rechten en verplichtingen. Voorkom dat je achteraf met administratieve rompslomp komt te zitten doordat je je vooraf niet goed had voorbereid.

 

Meer informatie over onze TvdW StartBoost? Op deze pagina lees je alles over deze nieuwe dienst. Houd binnenkort ook onze social mediakanalen in de gaten voor een starters-winactie die je echt niet wilt missen. Nieuwsgierig geworden? Je kunt jezelf ook direct bij het contactformulier hieronder aanmelden om jouw StartBoost in te plannen!

 

Aanmelden StartBoost

Oeps, er is iets misgegaan bij je aanmelding. Probeer het gerust opnieuw of neem contact met ons op via info@twanvandewiel.nl
Beste starter, Wat leuk dat je jezelf wilt aanmelden voor jouw StartBoost! Vul hieronder jouw (bedrijfs)gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw StartBoost in te plannen. Groetjes, Het TvdW Team

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×