• Verhoging huurtoeslag 2024 dankzij nieuwe berekening
  • Verhoging huurtoeslag 2024 dankzij nieuwe berekening
  • Verhoging huurtoeslag 2024 dankzij nieuwe berekening
TvdW
27-05-2024

Je huurtoeslag voor 2024 kan omhoog. De overheid heeft dit besloten om de koopkracht te kunnen ondersteunen. Om dat voor elkaar te krijgen, zal de Belastingdienst gaan werken met een nieuwe berekening. Je ontvangt maximaal 36,60 euro extra aan huurtoeslag over 2024. Hoe deze verhoging van de huurtoeslag in 2024 precies zit en wanneer je de nieuwe berekening van de Belastingdienst kunt verwachten, lees je in deze blog.

 

Meer huur per 1 juli? Kans op verhoging huurtoeslag 2024

Veel verhuurders voeren een jaarlijkse huurverhoging door halverwege het jaar. Deze verhoging geven zij dan voor 1 juli 2024 door bij de Belastingdienst. Deze gegevens gebruikt de Belastingdienst vervolgens om de berekening van de huurtoeslag aan te passen.

 

Let op: niet in alle gevallen wordt de huurtoeslag automatisch doorgegeven bij de Belastingdienst. Dat is bijvoorbeeld zo als je jouw woning huurt van een particuliere verhuurder. In dat geval kun je zelf een eventuele verandering doorgeven bij de Belastingdienst.

 

Nieuwe rekenmethode bij verhoging huurtoeslag 2024

De Belastingdienst stuur je binnenkort een brief. Hierin gebruiken ze de nieuwe berekening en leggen ze uit hoe de aangepaste toeslag voor jou werkt. Je ontvangt deze brief in juni, juli of augustus.

 

Heb je de afgelopen maanden te weinig toeslag ontvangen? Dan krijg je dit verschil er in één keer bij tijdens de volgende uitbetaling. Vervolgens krijg je elke maand de verhoging waar je recht op hebt.

 

Hoeveel toeslag je precies zult ontvangen, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de hoogte van je huur, jouw inkomen (ook als ZZP’er) of het inkomen van je medebewoners. Wil je vooraf graag weten hoeveel toeslag je precies gaat krijgen dankzij de verhoging van de huurtoeslag in 2024? Dan kun je vanaf juni 2024 een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst.

©TvdW

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×