• 20 jaar TvdW: interview met Twan van de Wiel
  • 20 jaar TvdW: interview met Twan van de Wiel
  • 20 jaar TvdW: interview met Twan van de Wiel
Tvdw
31-05-2024

Hoera! TvdW bestaat morgen maar liefst 20 jaar. Hét ideale moment om terug te blikken (én ook vooruit te kijken) met oprichter en mede-eigenaar Twan van de Wiel. Hoe heeft hij de afgelopen jaren ervaren? Wat is er veranderd, en wat is er nog hetzelfde? Dat en veel meer vertelt hij in onderstaand interview. Daarnaast delen we een aantal leuke feitjes en foto’s uit de afgelopen 20 jaar TvdW. Lees je met Twan mee?

 

Twan van de Wiel bij het pand aan de Professor Eyckweg, net voor de opening

Twan van de Wiel bij het pand aan de Professor Eykmanweg, net voor de opening

Twan, allereerst: van harte met het 20-jarig bestaan van TvdW, een hele mijlpaal! Had je dat toen je het bedrijf 20 jaar geleden oprichtte verwacht, of misschien eerder gehoopt? 

Dankjewel! Ik had het wel gehoopt en verwacht, maar de tijd is wel bijzonder snel gegaan als je zo terugkijkt!

 

Wat heeft je 20 jaar geleden doen besluiten om TvdW op te richten?

Ik werkte destijds op een accountantskantoor. Daar deed ik administratieve begeleiding bij klanten, periodiek langsgaan en zorgen dat alles op orde is qua managementinformatie, het cashflowbeheer en het oplossen en beantwoorden van alle vragen. Dat gaf een zeer voldaan gevoel; de klant helpen.

Daardoor was ik echter steeds minder op kantoor, verloor ik het gevoel met kantoor en de collega’s. Tegelijkertijd groeide het kantoor in die tijd enorm. De klanten stonden steeds minder voorop, terwijl ik juist graag klanten wilde helpen. Na een goed gesprek met mijn baas van destijds ben ik op 1 juni 2004 voor mezelf begonnen, waarbij ik een deel van de klanten, tegen betaling, mee heb mogen nemen.

 

Hoe verliepen deze eerste maanden en jaren? Hoe zag de dienstverlening van TvdW er toen uit?

In eerste instantie ging ik dus wekelijks of maandelijks bij met name grote klanten langs voor de “administratieve begeleiding“. Al snel kwamen er wat andere dingen op mijn pad, zoals een fijne samenwerking met een softwarebedrijf binnen de kinderopvang. Hiermee hielp ik kinderdagverblijven met het inrichten van de administratieve en financiële processen en het opleiden van de administratieve medewerkers, als ook het opzetten van de voor hen essentiële managementinformatie. Dat deed ik aan het begin op enorm uiteenlopende locaties; van Amsterdam en Leiden tot hier in de buurt. Later ging ik hen ook helpen op afstand met speciale software, zodat ik met hen kon meekijken en hun vragen kon oplossen.

 

 

“Het geheim is dat we, ondanks alle veranderingen, wel altijd gewoon zijn gebleven.”
~ Twan van de Wiel

Welke expertise heb je vanuit je eerdere functie mee kunnen nemen naar TvdW? En wat heb je zelf moeten leren? 

Het kantoor waar ik vandaan kwam was erg innovatief. Zo hadden zij een portal ontwikkeld waar klanten online hun administratie konden verwerken. Ruim 20 jaar geleden was dat erg vooruitstrevend. Ik heb geleerd ook in processen te denken, en om de administratie compact te houden.

 

Na deze 20 jaar ben je nog steeds, samen met Marcel, eigenaar van TvdW. Hoe ben jij als persoon veranderd door TvdW in de afgelopen 20 jaar?

Ik denk en hoop van niet, buiten dat ik natuurlijk 20 jaar ouder ben met wat meer levenservaring en ook ondernemerservaring. Door dit laatste voelde ik dat ik klanten beter begreep en hun als mede-ondernemers ook anders kon helpen.

 

Voor 20 jaar TvdW blikken we terug, bijvoorbeeld met dit vorige kantoorpand

TvdW heeft al in 3 verschillende panden klanten ontvangen, zoals dit vorige pand aan de Professor Eykmanweg of – nog eerder – aan de Biesbosweg in Waalwijk

En wat is er binnen TvdW veranderd? Of wat is er juist nog precies hetzelfde als 20 jaar geleden?

Binnen TvdW is wel veel veranderd. In eerste instantie maakte ik geen jaarrekeningen of fiscale aangiftes. Daarvoor huurde ik een collega-kantoor in. Nu is dat, samen met het verwerken van de administraties, het grootste deel van alle werkzaamheden binnen TvdW.

 

Wat is daarbij hét geheim van TvdW?

Het geheim is denk ik dat we, ondanks de veranderingen, wel altijd gewoon zijn gebleven. We zijn toegankelijk, met welgemeende interesse in de klant, maar ook in het bijzonder de mens achter de ondernemer. Sommige klanten ken ik al 20 jaar: in die periode ervaren ondernemers goede en slechte tijden op persoonlijk en zakelijk vlak. Het is bijzonder om hen bij te kunnen staan in zowel goed als slechte tijden. Dat onderscheidt TvdW echt van andere administratiekantoren.

 

Wat is een van de hoogtepunten uit 20 jaar TvdW voor jou? Meerdere mogen natuurlijk ook!

In een tijdsbestek van 20 jaar bestaan er altijd hoogte- en dieptepunten. Zolang ik de klant kon helpen, was dat altijd voor mij het beste hoogtepunt: een tevreden klant. Het dieptepunt zat begrijpelijk in het ongeval dat ik eind 2017 kreeg. Toch zat daar ook een iets positievere ontdekking achter, omdat bleek dat we het kantoor onbewust al toekomstbestendig hadden gemaakt. Bas en Marcel hebben ruim een half jaar alles zelf op kunnen vangen. Ik vind het nog altijd erg bijzonder hoe toegewijd zij altijd zijn geweest.

 

In 20 jaar TvdW hebben we al bijna 1000 klanten mogen helpen. Op dit moment ondersteunen we meer dan 400 verschillende klanten. Hiervan zijn er zelfs nog een aantal al vanaf het prille begin bij, waaronder zelfs onze állereerste klant: Marielle Fleuren van Asessor BV. Ook ontvangen we nog veel nieuwe klanten, zoals Ruota en Includieq.

 

En zijn er ook ervaringen die een belangrijke les voor de toekomst bleken?

In de loop der jaren leer je veel als ondernemer, maar ook als werkgever. Niet iedereen past bij jou als klant of werknemer. Het is soms een harde wereld. Je leert van zowel positieve als negatieve ervaringen, waarbij het altijd het belangrijkst is jezelf te blijven en te werken op vertrouwensbasis.

 

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op dat ik verschillende werknemers op heb kunnen leiden tot waardevolle krachten. Naast de eigen medewerkers hebben er regelmatig studenten gewerkt als bijbaan die mede door de ervaring die ze bij ons hebben opgedaan ver zijn gekomen in hun carrière. Daar hebben we hopelijk ook een steentje in bijgedragen.

 

De eerste TvdW Mobielen om klanten op locatie te helpen, rond 2010

En nu? Op naar de volgende 20 jaar?

De afgelopen jaren zijn, door mijn ongeluk, anders verlopen dan gehoopt. Helaas is het daardoor niet mogelijk meer om op dezelfde manier te blijven werken als daarvoor. Enkele jaren geleden is Marcel daarom ook mede-eigenaar van het kantoor geworden. De komende jaren wil ik graag bouwen aan een stabiel kantoor wat ook zonder mij door kan gaan, waarbij ik voor mezelf met name een coachfunctie zie. Zo kan ik toch blijven helpen bij met name de klanten die al lang klant zijn van ons kantoor.

 

Hoe zie je de toekomst van TvdW voor je? 

Dat vind ik voor mezelf lastig te zeggen… Het blijft een uitdaging om in een veranderende wereld een juiste balans tussen privé en TvdW in te gaan nemen. Mezelf blijven, maar ook leren van de veranderingen die soms noodzakelijk zijn. Wat TvdW betreft zie ik die toekomst positief tegemoet. We hebben nog altijd een gezonde groei en blijken op basis van een recent onderzoek zelfs op de grootte van een gemiddeld administratiekantoor te zitten qua personeelsbestand en omzet. Deze positieve ontwikkeling vind ik een fijne, solide basis voor de toekomst, die we met een groter team dan ooit tegemoet gaan. Maar het blijven doen wat waar we goed in zijn en waar we ook werkplezier in ervaren, blijft het belangrijkste.

 

Staan er nog leuke dingen op de planning voor het jubileum?

We gaan iets leuks doen met het personeel voor 20 jaar TvdW, maar we staan niet zo graag in de aandacht met zijn allen, haha. We gaan het intern dus wel vieren, maar dan zal het ook bij blijven.

 

Daar wensen we jullie natuurlijk veel plezier mee! Twan, enorm bedankt voor je antwoorden en geniet van dit mooie jubileum.

 

TvdW Tijdlijn: ons logo door de jaren heen

2004: Het eerste logo

2011: Een flinke upgrade

TvdW logo 2017

2017: Het huidige logo

TvdW Academy Twan van de Wiel Academy Waalwjk

2019: TvdW Academy

2024: Een feestelijke touch

 

 

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord
×