• Leathers blog TvdW Waalwijk
De lijnen zijn kort
TvdW kent de klant écht

Al sinds het begin van TvdW Administratieve Begeleiding is Ellen van Batenburg, van Leathers, klant bij Twan van de Wiel. Toen ze in 2004 begon met ondernemen deed ze even zaken met een van de grootste kantoren in Nederland, maar al snel bleek dat dit niet was wat ze wilde.

Ellen van Batenburg en Willemien Cats zijn samen eigenaar van het bedrijf Leathers. Ellen vertelt hierover: “Het bedrijf Leathers verzorgt leer-workshops waar men een tas of andere leerwaren kan maken in groepsverband. Denk hierbij aan vrijgezellenfeestjes, teamuitjes en werkuitstapjes. Hiernaast hebben ik en mijn compagnon onder onze eigen naam en design ook een eigen leeratelier waar we zelf leren tassen en woonaccessoires maken voor de verkoop.”

Leathers fotoHet leukste aan het ondernemen? Daar reageert Ellen heel enthousiast op: “Het creatieve proces van iets bedenken en het daarna in de markt brengen, daar kun je mij echt voor wakker maken! Ik vind dat zo leuk om te doen.” Het is dus ook geen verrassing dat Ellen met Leathers altijd haar eigen koers voert, samen met Willemien uiteraard, ze vult dit aan met: “We hebben het geluk de dingen te doen die we leuk vinden in het ondernemen. We geven zelf de workshops aan kleine en aan grote groepen. Op deze manier houden we alles in eigen beheer en hebben we contact met onze klanten via korte lijntjes.”

Bij ondernemen komt natuurlijk ook het bijhouden van de administratie kijken. Hoe doen ze dat bij Leathers? Ellen geeft hier antwoord op: “In het verleden deden we veel zelf en gaven we aan het einde van het jaar de administratie aan TvdW om de jaaraangiften te doen. Tegenwoordig zijn we gegroeid en geven we steeds meer uit handen. De facturatie doen we zelf, we plakken de bonnen (crediteuren) in en sturen het maandelijks op naar TvdW. Hierdoor houden we meer tijd over om ons te richten op de zaken die wij leuk vinden, zoals de creatieve processen.”

Eén van de dingen die wij, Team TvdW, ons altijd afvragen is hoe de klanten bij ons terecht zijn gekomen. Hierover vertelt Ellen het volgende: “Ik werkte vroeger bij een bedrijf die zaken deed met TvdW Administratieve Begeleiding, in deze tijd werkte Twan denk ik nog alleen. Toen ik voor mezelf begon heb ik nog een tijdje zaken gedaan met een groot administratiekantoor, doordat ik daar voorheen met mijn privézaken ook zat. Ik merkte al snel dat zo een grote, onpersoonlijke organisatie niets voor mij was. Ik ben toen overgestapt naar TvdW. Dit is nu al jaren zo, het team van TvdW heeft elke groei (en ook een dal) van de onderneming meegemaakt.”

Tot slot, wat maakt ons kantoor nou anders dan andere kantoren volgens Ellen? “De lijnen zijn kort, men kent de klant echt. Eén van de belangrijkste dingen, vind ik, is dat er zo echt meegedacht kan worden, zowel privé als zakelijk. Het team van TvdW kent mij en mijn compagnon zo goed en heeft alle jaren van ondernemerschap gezien dat zij precies kunnen adviseren wat voor ons goed is.” Leathers logo

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord