• 5e aanvraagperiode NOW start 6 mei 2021
U kunt tot en met 30 juni 2021
uw aanvraag indienen

Komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming 5e periode tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)? U kunt vanaf vandaag tot en met 30 juni 2021 bij het UWV een aanvraag indienen. De tegemoetkoming gaat over de periode april tot en met juni 2021.

Voor de 5e aanvraagperiode geldt: U kunt een tegemoetkoming aanvragen als u over 3 aaneengesloten maanden gemiddeld een omzetverlies van minimaal 20% hebt. Voor de berekening van de tegemoetkoming gaat het UWV uit van de loonsom van juni 2020.De tegemoetkoming is voor een periode van 3 maanden.

Heeft u een tegemoetkoming ontvangen voor de 4e aanvraagperiode? Dan moeten de 3 maanden van de 5e aanvraagperiode aansluiten op de 3 maanden van de 4e aanvraagperiode waarover het omzetverlies is berekend. De tegemoetkoming is maximaal 85% van de loonkosten. De loonsom mag met maximaal 10% dalen ten opzichte van de loonsom in juni 2020, zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming.

Als u een werknemer ontslaat of zijn contract loopt af, dan hebt u een inspanningsplicht om de werknemer te begeleiden naar ander werk. Als u een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, heeft u ook de plicht dit te melden via UWV Telefoon NOW. Uw mag altijd een tegemoetkoming aanvragen, ook als u een aanvraag hebt gedaan voor eerdere aanvraagperiodes.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord