• Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling kan vanaf 2e helft juni
COVID-19
update
Anouk

Uw adviseur van der Werf

Hebt u in maart bijzonder uitstel van betaling gevraagd vanwege de Corona crisis? Dan loopt dat uitstel binnenkort af. De Belastingdienst verwacht dat u in de 2e helft van juni verlenging van het uitstel kunt aanvragen met een online formulier. De Belastingdienst vraagt u om tot dan te wachten.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de Corona crisis in betalingsproblemen was gekomen. Als u dat deed, kreeg u automatisch 3 maanden uitstel.

Loopt voor u het bijzonder uitstel van 3 maanden binnenkort af? En hebt u behoefte aan langer uitstel? Dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling. De Belastingdienst werkt aan een online formulier waarmee u dat kunt doen. Men verwacht dat dit formulier vanaf de 2e helft van juni beschikbaar zal zijn.

Wilt u bijzonder uitstel van betaling voor een bedrag boven de € 20.000? Dan moet u een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose toevoegen aan uw verzoek. Ook dat is mogelijk met het nieuwe online formulier.

Wanneer het nieuwe online formulier beschikbaar is, meldt de Belastingdienst dat op hun site. Als u eerder zo’n verzoek doet, kan dat alleen schriftelijk.

U leest meer over het bijzonder uitstel van betaling op Coronacrisis: belastingmaatregelen voor ondernemers en werkgevers.

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord