• Alle corona maatregelen op een rij!
COVID-19
Update
Anouk

Uw adviseur Anouk van der Werf

In deze blog zetten we de actuele corona maatregelen op een rij!

Enige tijd geleden is alweer het derde steunpakket vanuit de overheid aangekondigd. In deze blog leggen wij u kort uit welke regelingen er nog van kracht zijn. Hieronder lees je welke regelingen er nog van kracht zijn en wanneer deze aflopen. Indien je meer wil weten over een regeling of wil dat TvdW je ondersteunt, kun je telefonisch of per mail contact opnemen met Anouk van der Werf (e-mail: anouk@twanvandewiel.nl, telefoon: 0416 33 77 93).

 

NOW 3

De NOW 3 is de opvolger van de NOW 1 en de NOW 2. De NOW voorziet in een tegemoetkoming in een deel van de loonkosten. De NOW 3 heeft andere voorwaarden dan de NOW 1 en 2. Deze voorwaarden worden uiterlijk 1 oktober 2020 bekend gemaakt.

Voor wie is deze regeling? De NOW 3 is voor ondernemers met personeel die verwachten dat ze minimaal 20% minder omzet draaien over een periode van 3 maanden. Vanaf januari 2021 gaat die drempel van 20% omzetverlies omhoog naar 30%.

Wanneer kan ik deze regeling aanvragen? Aanvragen kan vanaf 16 november 2020 (streefdatum). De einddatum voor het aanvragen is nog niet bekend.

Over welke periode geldt deze regeling? Deze regeling is aan te vragen voor minimaal 3 maanden over de periode 1 oktober 2020 t/m 30 juni 2021.

 

TOZO 2 en 3

De TOZO is  een overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers die financieel in de problemen komen door de coronacrisis. De regeling bestaat uit 2 voorzieningen: een inkomensondersteuning voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal.

Voor wie is deze regeling? Voor zelfstandig ondernemers die financieel in de problemen komen door de coronacrisis.

Wanneer kan ik deze regeling aanvragen? Aanvragen van de TOZO 2 kan tot en met 30 september. De TOZO 3 kan aangevraagd worden vanaf 1 oktober 2020 t/m 30 juni 2021.

Op welke periode heeft deze regeling betrekking? Voor de TOZO 2 geldt de inkomensondersteuning van juni t/m september 2020. De lening voor bedrijfskapitaal heeft een maximale looptijd van 3 jaar. De TOZO 3 is aan te vragen vanaf 1 oktober 2020 t/m 30 juni 2021.

 

TVL 1 en 2

De TVL helpt MKB bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten, exclusief de loonkosten.

Voor wie is deze regeling? Voor MKB-bedrijven in sectoren die aanspraak op de TOGS konden maken, komen ook voor de TVL in aanmerking. Deze sectoren staan op de lijst met vastgestelde SBI-codes.

Wanneer kan ik deze regeling aanvragen? De TVL 1 is aan te vragen tot en met 30 oktober 2020. De eerste subsidieperiode van de TVL 2 kan aangevraagd worden vanaf 1 oktober 2020 tot en met 29 januari 2021. Over de 2e en 3e subsidieperiode van de TVL 2 wordt later meer bekend.

Op welke periode heeft deze regeling betrekking? De TVL 1 heeft betrekking op een periode van juni t/m september 2020. De TVL 2 heeft betrekking op een periode van oktober 2020 t/m juni 2021. Deze periode van 9 maanden is opgedeeld in drie subsidieperiodes.

 

Uitstel van betaling belasting

Bij de belastingdienst kan bijzonder uitstel van betaling van belastingen aangevraagd worden.

Voor wie is deze regeling? Deze regeling is voor ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen en in Nederland belasting betalen. Ook eenmanszaken en ZZP’ers komen in aanmerking.

Wanneer kan ik deze regeling aanvragen? Bijzonder uitstel van betaling kan aangevraagd worden tot 1 oktober 2020.

Op welke periode heeft deze regeling betrekking? Vanaf het moment dat de aanvraag voor bijzonder uitstel van betaling ingediend wordt, krijg je 3 maanden bijzonder uitstel van betaling voor de desbetreffende belastingaangifte. Aflossing van de totale belastingschuld moet worden afgelost in maximaal 3 jaar, te beginnen op 1 juli 2021 en eindigend op 1 juli 2024. Je krijgt hiervoor vanzelf een betalingsvoorstel toegestuurd van de belastingdienst.

 

BMKB-C

Met de BMKB-C regeling kunnen ondernemers sneller en gemakkelijker meer geld lenen.

Voor wie is deze regeling? Deze regeling is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers (fte) en een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro. Enkele bedrijfsgroepen en financieringsdoeleinden zijn uitgesloten en hebben eigen regelingen.

Wanneer kan ik deze regeling aanvragen? Deze regeling kan aangevraagd worden tot 1 april 2021.

Op welke periode heeft deze regeling betrekking? Deze regeling geldt vanaf 12 maart 2020.

 

KKC

De KKC is in het leven geroepen voor bedrijven die moeite hebben aan relatief klein krediet te komen.

Voor wie is deze regeling? De KKC is er voor kleine ondernemers die behoefte hebben aan liquiditeit als gevolg van de coronacrisis. Deze regeling is er speciaal voor in de kern gezonde bedrijven, die aantoonbaar door de coronacrisis financieel in zwaar weer verkeren.

Wanneer kan ik deze regeling aanvragen? Deze regeling kan aangevraagd worden tot 1 januari 2021.

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord