• Belastingaangifte 2019 – De checklist
We kunnen het niet leuker maken
maar wel begrijpelijker

Misschien heeft u hem alweer ontvangen, de bekende blauwe envelop met daarin een uitnodiging voor het doen van uw aangifte inkomstenbelasting voor 2019. Mogelijk ontvangt u voortaan deze uitnodiging ook via uw digitale brievenbus bij de Belastingdienst.

Belangrijke wijzigingen met betrekking tot de aangifte van 2019

Per 1 januari 2019 zijn de inkomstenbelasting en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet op een aantal punten veranderd. Dit kan gevolgen hebben voor de belasting die u terugkrijgt of moet betalen.

Een aantal veranderingen in 2019 hebben te maken met: (als u de wijzigingen wilt lezen klik dan op de regel dan komt u vanzelf bij de juiste pagina).

Uw adviseur: Marcel Hoefnagel

Mededelingen voor ons klanten

  1. De software voor de aangifte van 2019 is naar verwachting halverwege februari beschikbaar. Vanaf dat moment kunnen wij de aangifte voor u indienen. De gegevens moeten wel compleet zijn. Vaak zijn instellingen  laat met het versturen van de jaaropgaven.
  2. Verwacht u een grote afwijking in uw inkomen of aftrekposten van 2020? Denkt u dat uw voorlopige aanslag/teruggave te hoog of te laag is ingeschat? Laat het ons weten, wij kunnen er dan voor u naar kijken en eventueel een aanpassing indienen.
  3. Verwacht u een te betalen bedrag voor 2019? Houd er dan rekening mee dat de belastingrente voor de inkomstenbelasting op dit moment 4% bedraagt.
  4. Verwacht u een teruggave over 2019? Laat het ons dan weten, want dan proberen we de aangifte vóór 1 april 2020 nog voor u in te dienen. Normaliter dient u dan vóór 1 juli 2020 de teruggave te ontvangen.
  5. U loopt automatisch bij ons mee in onze uitstelregeling, dat wil zeggen dat de aangifte 2019 niet vóór 1 april 2020 ingediend hoeft te worden, maar pas vóór 1 mei 2021.

Aanlevering gegevens

Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij ook dit jaar voor u een Checklist IB 2019 samengesteld..

Wij verzoeken u de vragen, voor zover van toepassing, in te vullen en de gevraagde stukken (bij voorkeur kopieën daarvan) mee te sturen. Mocht u twijfelen aan wat u ons moet toesturen, dan verzoeken wij u gewoon alles aan ons toe te sturen.

Wij zullen dan voor u beoordelen welke gegevens relevant zijn voor uw aangifte.

VIA

In een vorig bericht vertelden wij u al over de VIA. Wij vragen voor al onze klanten de VIA aan, dat wil zeggen de (v)ooraf(i)ngevulde (a)angifte. Met deze VIA ontvangen wij vanuit de Belastingdienst informatie zoals de WOZ waarde van uw (woon)huis, uw loon en andere belangrijke zaken.

Om deze gegevens te ontvangen hebben wij van u een code nodig. Vanuit de belastingdienst ontvangt u binnenkort deze code per post in uw brievenbus.Het verzoek aan u is om deze code aan ons te sturen/mailen, zodat wij deze op tijd kunnen activeren.

Let op: de code vervalt na korte tijd, gelieve de brief met code bij ontvangst direct aan ons toe te sturen! U kunt ook uiteraard telefonisch de code doorgeven!

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord