• Brieven betalingsregeling bijzonder uitstel corona
  • Brieven betalingsregeling bijzonder uitstel corona
  • Brieven betalingsregeling bijzonder uitstel corona
TvdW

De Belastingdienst meldt dat de betalingsregeling voor opgebouwde belastingschulden door bijzonder uitstel in verband met corona ingaat per 1 oktober 2022. Als u hiervan gebruik heeft gemaakt, stuurde de Belastingdienst u in april 2022 een 1e informatieve brief met een overzicht van de openstaande schuld op peildatum 31 januari 2022. In augustus 2022 ontving u dan een 2e brief met een nieuw overzicht.

Regeling in het kort

De betalingsregeling die het kabinet uw klant aanbiedt houdt in dat hij uiterlijk op 1 oktober 2022 begint met het aflossen van de opgebouwde belastingschuld. U moet binnen 60 maanden uw belastingschuld hebben afgelost. Mogelijk wordt deze termijn verlengd naar 7 jaar. U betaalt elke maand een vast bedrag aan de Belastingdienst, inclusief invorderingsrente. De uiterste betaaldatum van de 1e termijn is 31 oktober 2022.

Bent u zzp’er, eigenaar van een eenmanszaak, maat van een maatschap of vennoot van een vof of cv? Dan kan u zich voor ondersteuning bij het aflossen van zijn belastingschulden en andere schulden melden bij zijn gemeente. De gemeente kijkt of en hoe ze u verder kunnen helpen met advies of het aanvragen van schuldhulpverlening.

Bron: Belastingdienst
Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord