• Nieuwe app voor uw kinderopvangtoeslag
Kinderopvang
Update
Bas

Uw adviseur Bas Willemse

Vanaf gisteren heeft de Overheid de app Kinderopvangtoeslag beschikbaar gesteld. Die kunt u gebruiken als u kinderopvangtoeslag krijgt. Met de app kunt u uw toeslag bekijken én wijzigen. Als er iets verandert, dan kunt u dat daar doorgeven.Bijvoorbeeld een wijziging van de opvanguren. Of een ander inkomen, van uzelf of van uw partner.Ook de kinderopvangorganisaties zijn betrokken bij de app. Zij gaan maandelijks opvang- en betalingsgegevens delen met de Belastingdienst. Deze worden vervolgens gebruikt om ouders via de app een melding te sturen als hun gegevens niet meer kloppen.

Zijn uw gegevens mogelijk niet meer actueel? Dan krijgt u dus een melding met het verzoek om deze gegevens aan te passen. Zo wordt voorkomen dat u achteraf kinderopvangtoeslag moet terugbetalen. U kunt geen kinderopvangtoeslag aanvragen met de app. Dat kan alleen met Mijn toeslagen.

De volgende veranderingen kunt u wel doorgeven:

  • ander aantal opvanguren of uurtarief
  • andere opvang of nieuwe opvang (ook voor een broertje of zusje)
  • ander inkomen van uzelf of uw partner

 Stopt de opvang van een kind? Ook dat kunt u doorgeven.

App kinderopvangtoeslag downloaden

Voor iOS-apparaten kunt u de app downloaden in de App Store.

Voor Android-apparaten kunt u de app downloaden op Google Play.

 

 

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord