• Praktijkvraag over urencriterium voor ondernemers en zzp’ers
  • Praktijkvraag over urencriterium voor ondernemers en zzp’ers
  • Praktijkvraag over urencriterium voor ondernemers en zzp’ers
COVID-19
update

Houd ik recht op ondernemersfaciliteiten als ik nu niet kan voldoen aan het urencriterium van 1.225 uur per jaar?

Hebt u recht op aftrekposten, waaronder de zelfstandigenaftrek? Dan moet u per jaar minimaal 1.225 uur aan uw bedrijf besteden. Ondernemers en zzp’ers die het nu niet lukt om in de periode tussen 1 maart en 1 oktober 2020 te voldoen aan het urencriterium van 24 uur per week, kunnen toch aanspraak blijven maken op hun ondernemersfaciliteiten.

Ook als u uw uren in deze periode niet kunt maken door de coronacrisis, zal de Belastingdienst er van uitgaan dat u deze uren wel heeft gewerkt.

In lijn hiermee wordt ook het urencriterium van 800 uren per kalenderjaar in de startersaftrek bij arbeidsongeschiktheid versoepeld. Waarbij in coronatijd er ook automatisch van uit wordt gegaan dat de betreffende ondernemers ten minste 16 uren per week aan hun onderneming hebben besteed.

Voor ondernemers die sterk seizoensafhankelijk werken, zoals in de horeca of festivalbranche, is ook geregeld dat ze onder de versoepeling vallen.

Met dank aan Belastingraadgevers

TvdW

 

Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord