• Toegelicht: Startende ondernemers en de voorlopige aanslag inkomstenbelasting
  • Toegelicht: Startende ondernemers en de voorlopige aanslag inkomstenbelasting
  • Toegelicht: Startende ondernemers en de voorlopige aanslag inkomstenbelasting
TvdW

Het belastingjaar begint voor veel belastingplichtigen met de voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting (VA IB) over het nieuwe jaar. Wat is nu precies een voorlopige aanslag, en wat moet ik als startende ondernemer ermee? Op YouTube staan nu video’s van de Belastingdienst waarin dit wordt uitgelegd. 

Voor u als startende ondernemer is er een speciale video voor uw situatie. U ontvangt vaak nog geen voorlopige aanslag, maar die kunt u wel zelf aanvragen. Zo blijft u de belastingen de baas. 

In de video’s over de voorlopige aanslag wordt onder meer uitgelegd wat dit is en komen vragen aan bod als: waarom elk jaar een voorlopige belastingaanslag en hoe kun je die zelf wijzigen als de gegevens niet kloppen? Voor een startende ondernemer kan de Belastingdienst vaak nog geen schatting maken voor een voorlopige aanslag omdat de juiste gegevens van het bedrijf nog ontbreken.

U kunt als startende ondernemer wel dus zelf aanvragen. Dat is handig, want zo voorkomt u dat u in 1 keer achteraf veel belasting moet betalen bij de definitieve aanslag. En voorkomt u ook later in dezelfde periode zowel de definitieve aanslag 2023 als de voorlopige aanslag over 1 of meerdere jaren moet betalen.

Bron: Belastingdienst
Terug naar overzicht
Cookies
Wij maken gebruik van cookies zoals omschreven in ons Privacy document. Klik op onderstaande button als u hiermee akkoord gaat. Of klik hier om deze melding te verbergen
Akkoord